Hjärnspöke???

- Mamma varför växer blomman?
- Allt som lever växer!!!
- Men varför ser jag inte att den växer då?
- Det går så sakta...
- Jaha?!?!

- Mamma, varför blinkar mina ögon?
- Annars torkar dina ögon!
- Hmm jaaha!

- Mamma?
- Ja?
- Tycker Sofie om hästkorv?
- Haha nej det tror jag inte..
- Då gör inte jag heller det!!


Ida ställer en massa frågor nu? Varför är det så? Vad är det där? Hon har många funderingar.
Idag blev hon besviken när hon skulle på kalas hos en kompis hos dagmamman som heter Erik.
Men hon blev så himla besviken när det inte var min systers kille Fredrik som fyllde år.
Men hon hade jätteroligt på kalaset iallafall.

Igår när jag var på stan så skulle jag ta ut pengar. MEN helt plötsligt har jag glömt koden till kortet. Slog in den tre gånger och mitt kort kom inte ut igen. Det var bara att traska iväg till banken och beställa ett nytt.
 Har inte kommit på min kod än. Vad har hänt? Jätteläskigt!!
Till det hela hör ju att jag precis hade betalat med mitt kort.
Hjärnspöken?!?!?!
nåt lustigt är det iallafall.

Nu ska jag baka scones. Madde och Andy kommer och fikar lite. Så vi tänkte bjuda på scones istället för nå bullar :)!!



Min alldelens egna lilla tjockis!

Hvva va läskigt det är med seminarium. Man ska sitta där med 16 st andra man inte känner.
Prata om nåt man inte vet någonting om igentligen. Men jag lärde mig en hel del.
Nästa gång har jag lite mer "erfarenhet" om vad det handlar om.
Men många i klassen är ju ruskigt duktiga på vad dom pratar om.

Sen var jag och Ida på stan för att köpa stövlar till Noah.
Ett par hittade vi men dom är för småå.
Måste byta dom nästa vecka typiskt!
Hans tjocka vader kommer knappt ner i skaftet på stöven haha!!!

Sorry det blir mycket prat om min skola som om det är så intressant för er.
Men för mig är det, det största just nu. Det  får ni leva med.
Det är ju frivilligt att lästa ;)!

Nej nu ska jag läsa min sociologiläxa hehe!!

Kraam....

Studentliv och mamma!

Allt har gått väldigt fort fram. Jag fick ett meddelande på min telefon i måndagskväll att det fanns en plats på socialarbetarprogrammet om jag fortfarande var intresserad. Ringde upp personen strax efter 8 på tidsdagmorgon. Hon säger ja men jag ser att du bor i falun så du kan ju komma till 9. HERREGUUUD tänkte jag. Kastar in mig i duschen, fixar iordning mig. Jesper och barnen kör mig till skolan. Letar fram ett kuvert som var till mig där det står vart jag ska ta vägen. Så sitter jag där innan kl 9 på min livs första föreläsning. NU börjar jag bli nervös och fundera på vad har jag gett mig in på? Ska läsa sociologi 1 nu. Gick i skolan från 9-16igår åkte en sväng till mamma och pappa efteråt. Kom hem med hemsk huvudvärk. Gick å la mig upp i morse igen för att gå på föreläsningar igen. Nu är jag verkligen student. Just nu känner jag mig ganska kluven. Det är ju så mycket att tänka på. Men jag ska fokusera mig på mitt första seminarium på fredag.
Tur att Jesper har semester och han ska förlänga den lite. NOah inskolas hos dagmamman på måndag. Min Noah är verkligen stor nu. Livet börjar på nytt. Men nu blir det inget krångel på helger och kvällar. Visst ajg måste plugga men barnen är inte ensamma hemma. Ja kommer jobba extra men kan ju styra det på annat vis.
Hoppas jag fixar det här nu då.

Vad är sociologi?! Gaaahaa huuur ska jag lära mig?!

Men det jag gruvar mig massir för är välfärdspolitiken jag ska läsa. Hur roligt lät det då??

Kraam på er!

Overkligt!!

Heeelt galet!! Wiii..
JAG HAR KOMMIT IN PÅ SKOLA
Jag vet inte så mycket just nu. Fick veta för en liten stund sedan.
Någon hade lämnat in ett medelande på min telefon. Ojoj jag ska bli plugghäst.
Ska höra lite imorgon. Ringa högskolan och mitt jobb. Det känns overkligt. Så lycklig!!

Norrtälje via Solna?!?!

Det blir långt mellan bloggarna nu. Men jag har inte varit hemma så mycket och när jag väl är hemma är det mycket att göra!
I tisdags åkte jag och barnen till Avesta för att sova där. Sen på onsdagen åkte vi till Åland med mina systrar Elin och Sofie. Vi åkte tidigt klockan 5.30 för att hinna i tid. Men på nå vänster så hade jag fått in solna på gpsen. Vi hamnade alltså helt åt skogen. Med drygt en timme till godo så kom vi ur stockholm. Vi var vid båten20 minuter innan den skue gå. Det var skönt när vi väl var på båten ska ni veta. Vi åt god frukostbuffé. Hela dagen på Åland myste vi på klipporna med våran pickning. Vi satt på ett superbra ställe tills vi kom på den super bra ideén att vi skulle åka till stranden vid marienhamn. DUMT!! När vi kom dit var det badförbud av någon hälsoriskt anledning. Det blev inge bad för min lilla fisk Noah.
Båten gick hem och vi kom till avesta och sov en natt till där. Det var en bra liten tripp. När jag kom hem så höll Jesper på med att renovera vardagsrummet. Nu är snart tapeterna uppe.
Sen har vi köpt en ny bil också. En Skoda -08 det blir säkert bra. Våran sktivolvo är inge rolig. Många dyra fel på den. Fel blir det på alla bilar. Vi ska antagligen hämta den i morgon!

Blir tyvärr inga bilder då jag och min ärthjärna GLÖMDE kameran när vi åkte till Åland!! Får bilder av Sofie sen.

Hemma från västkusen!!

Nu så är vi hemma igen. Vi har haft det så bra på västkusten. Hunnit med en massa saker.
Vi åkte klockan väldigt tidigt på måndagen. När vi kom fram to vi det bara lungt. Dagen därpå åkte vi till universeum. Barnen älskade det. Blev en väldigt lyckad dag. Sen på onsdagen åkte vi till ullared. Hadlade massor :). Barnen gillade väl inte att gå där en hel dag. Men dagen där på gick vi på liseberg. Ida var helt tokig. Hon älskar karuseller. Hon åkte allt hon fick åka för sin ålder och längd. Tänk att min lilla tös som oftast är rädd för allt älskar karuseller. Det är väldigt roligt tycker mamma och pappa som också gillar det där med karuseller. Noahs gudfar Svante var med på liseberg. Det uppskattar vi för då fick även jag och Jesper prova på lite åk :). Resten avsemestern tog vi det ganska lungt. Åkte ut med båten och fiskade, solade, badade, fiskade krabbor och åt världens godaste mat på en äkta grekisk resturang.
Hemresan var inge vidare Ida hade så ont i sin mage. Timmarna blev långa. En fästing på halsen fick Ida också urk det är ett vidrigt "djur".
Nu 'r vi ju iallfall hemma och som jag saknat min säng. Har lite fobi för att sova och bo i stugor. Trivs inge vidare. Löjligt jag veet. Men det är bara så!

Idag har Jesper rivit tapeten i v-rummet. Han ska greja med rummet när jag och barnen åkr till åland med mina systrar. Det ska bli roligt.

Lite bilder från skräddarön och utflykterna!!!

 

Så det blev ganska många bilder men det är mest för mammas skull!!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe...




Detta händer inte...

... precis när man ska på semester. Men JOO så klart det ska. Halva semesterkassan går till bilen bara för att den ska krångla lördagen innan man ska åka. Vem ska laga den på helgen? Jesper känner någon som kollar på den nu. Men det ska ju vara specialverktyg till allt. Inte någonting ska man kunna göra själv. Jesper hade fixat det själv om han hade kunnat. Men däcket är sååå varmt så det knäpper i metallen. Tydligen nån broms som ligger på. Vi ska ju åka  till göteborg så man törs ju inte åka i en halvt fungerande bil. Men VARFÖR ska det hända just nu? Min mage och nerver fixar inte sånt här. Jaja det är väl bara att vänta å se antar jag!

SKIT BIL...

Nu är jag på väldigt dåligt humör....

Aqua Nova...

Idag har vi tillbringat hela regniga dagen i borlänge. Den började på aquaNova (sen en sväng till kupolen). Ett äventyrsbad där barnen badade som galningar. Noah gjorde några djupdyk men han skrattade bara när han kom upp igen sötisen! Inte nå rädd för vatten. Ida "simmade" hon sa det iallfall gick med händerna på botten. Plaskade runt som en tok. Det var verkligen en lyckad dag. Trist att vi inte tar oss för att åka dit oftare. Barnen har ju så skoj. Det är roligt att se dom så glada!


På måndag åker vi till västkusten vädret verkar ju inte bli toppen. Men det förvånar mig inte heller. Varför skulle man ha fint väder för?!? Vi får väl vara glada att vi kommer iväg. Det blir väl lita av varje den veckan. Men vi ska väl försöka hinna med ullared, liseberg och universeum.

Ida bakar muffins...*      * Noah bara så sööt!



Nya tillskottet PrinsSessan ;)!




SYSKONKÄRLEK










Oväder i magen?

Glömde skriva vad Ida sa till mig och Jesper i går morse när hon kom in till våran säng på morgonen.
Hon tittade bekymrat på mig och sa

- Mamma, jag har åska i magen....

Stackarn var jättehungrig och magen mullrade på. Tyckte det varså gulligt sagt!




En gång uska alltid uska?!?!

Varför skulle man ha tur för. Verkar inte bli nå socialarbetarprogram för mig. Förstod det hela tiden. Men hoppet fanns ju där trots allt. Kände lyckan att få tillbringa dagara med penna och block lyssna på en massa föreläsningar bli någonting här i livet. Men det verkar ju inte som man ska få det. Jag får fortsätta traska runt på mitt snåla jobb där man får vara glad om man håller sig frisk och glad. Ingen uppskattar det man gör. Någon anhörig ger en ett stärkande ord ibland. Det kan man leva på länge. Jaja jag får ta min chans nästa gång. Nu blir det iallfall högskoleprov för mig. Jag SKA plugga så snart jag kan. Nu orkar jag inte mer...
Duger man till nå??

Idag har vi varit i nås hos mormor och morfar. Min mormor fyllde 65 år. Hon bjöd på mat och fika som vanligt. Jesper jobbar kväll så vi åkte med mamma och Sofie dit.
Annars har det varit ganska lungt. Snart är det dags att åka till göteborg... Sköönt!! Bort från allt och barnen får var alite i fokus. Det är dom verkligen värda. Nu ska jag kolla lite på tv sen kommer Jesper snart hem

///Vickis

Trevligt besök!!

Sitter här i min ensamhet. Det är mörkt och regnigt ute. Sköönt! Hela dagen har varit mulen men ändå lite klibbig. Idag har vi iallafall haft besök utav Malin, Filippa och Alva. Det var verkligen superroligt. Vi ses alldelens för sällan tyvärr. Filippa och Ida är det ganska precis en månad imellan. Dom leker så himla bra. När Filippa kom i morse började dom leka med en gång. Ingen utav dom var blyga för varandra. Sist dom sågs var i Mars så det var ju ett tag sedan.





När dom åkt hm så tog vi en sväng till Insjön. Behövde lite till kök och sånt. Åt på en resturang Ida och Noah fick pannkaka. MUMS!! Sen blev det storhandling på coop i borlänge. Nu har vi mat för ett bra tag framöver, väldigt skönt!!

Har precis tränat lite WiiFit. Det går framåt! Är nöjd med resultatet. Försöker göra en 30 min varje dag. Vill få bort lite av gravid magen som verkar vara nå som man får leva med för alltid. Men nu ska den tränas bort ;).
Jo, Idas Saga (marsvinet) har fått en kompis idag. Dom ska ju leva två och två enligt lag. Sessan heter hon tydligen. Det har Ida bestämt. Jesper kom hem med henne som en överaskning till sin dotter...

I morgon ska jag baka bullar och kanske nå mer får se vad jag orkar. Men bullar blir det iallfall. Dom är så ruskigt goda!!! Bullar i långpanna enkelt också. Hade dom när Noah fyllde 1 och det blev poppis! Nepp nu får det vara nog för idag. Ska plocka ihop på Noahs rum sen blir det nog sängen för min del...

RSS 2.0