Tjipp...

Bloggen funkar dåligt nu i kväll. Men så är det väl bara för att man får lite lust att skriva.
I morgon kommer Malin och hennes två flickor och hälsar på. Jämngamla barn med Ida och Noah!Vi ses alldelens för sällan. Men när jag är i avesta nu för tiden är jag oftast där så snabbt. Hinner ingenting. Men jag och barnen ska väl ta en helg i avesta här fram över när Jesper renoverar v-rummet. Har lite svårt att skriva mitt fnger gör fortfarande ont. Fick en propp i det på min födelsedag.
Skriver en ny blogg i morgon. Nu ska jag äta ost och Kex innan det är dags för att sova!



En helg på stranden....

Tack för alla grattis :)!

Helgen som var så var Jesper ledig. Blev några timmar på stranden. Barnen badade, ja iallafall Noah Ida är fortfarande livrädd för fiskarna. Men Noah han traska runt i vattnet. Hamnar under vattnet men han bara skrattar. Med blåa små skakande läppar tar man upp honom från sjön. Han hatar att gå upp. Den lilla fisken skulle kunna bo i vattnet. Idag orkar jag inte vara ute alls. Är nästan för varmt. Men jag antar att man inte ska klaga. Men lite åska och regn kanske? Snart blir det semester till västkusten. Då vill vi ha superväder. Men med min tur är det väl regn hela den veckan. Två veckor kvar sen har Jesepr semester. När han börjar så är det dags för Noah att inskolas hos dagmamman. Sen är det tillbaka till verkligheten. Jobbet! Urk... OM jag mot förmodan inte skulle komma in på skolan. Får väl se då. Räknar inte med det. Känns inte så lovande tyvärr. Får veta resultatet på måndag!

Här kommer lite bilder från helgen... Sandlandet och lill torpet!!






Vågen jag fick utav mormor och morfar i present!!!
Love...


Nu ska jag rasta Tarzan jag är hundvakt till idag!!







26 år ♥

Då fyller man år igen då! Får lite bsök i eftermiddag. Annars tar jag det bara lugt :). Lätt med två skitungar eller vad säger ni som vet ;)!!

Ha en underbar dag i solen! ♥

Väldigt varmt!

Nuså har det blivit varmt igen.Man längtar efter värmen men sen när den kommer blir jg helt orkeslös. Sola orkar jag inte vill helst sitta nere i källaren och trycka. Jesper sover än och Noah sover middag. Han sover ju så lång middag det blir nästan jämt 3 immar om inte mer.
Snart kommer mina systrar. Stackrarna städar ett hus i den här värmen. Det kan ju inte vara roligt. Men tänkte bjuda dom på lite lunch.
Har hemsk träningsvärk  i mage och ben idag efter WiiFit. Ska träna lite ikväll när det är svalare. Nu dör jag om jag skulle träna.


Mina gullungar!!



WiiFit

Ett sånt spel har jag fått utav min kära sambo i present.
Jag fyller inte förns på måndag men spela roll.
Som jag har tränat idag.
Jag är helt ärligt mer slut än någonsin.
Hur jobbigt som helst.
Svetten lackar och törstig som en gnu!
Man får lägga upp ett mål man ska uppnå.
Får se hur det blir då... Ett jätteroligt spel!!
Men nu får det vara nog för idag. Nu ska jag ta en  dusch.
Barnen sover och Jesper är på slussvaktarn och dricker "en" ö!!

Bye bye!!

VILL HA ETT NYTT JOBB...

Jag vill ha ett jobb somjag trivs med. Trivis med mina arbetskamrater men inte med arbetet eller tiderna. Funkar knappt när man har småbarn.
Finns inga nya jobb ju. Om jag nu ska var undersköterska för resten utav mitt liv vill jag ha jobb på en vårdcentral eller en "rolig" avdelning på lasarettet.
Skolan har jag inte kommit in på. Har restplats 30 nu helt plötsligt. Dom hade gjort nå fel. Hade 70 från början. Utbildningen ska ta in 70 pers. Får se ibörjan utav augusti om jag kommer in. Det vore underbart. Vill inte vara uska mer!!!

Återstår att se!!

Sen är mina kiddo hemma igen. Dom har haft det super mysigt hemma hos mormor och morfar!


Besök utav en bebis!!

Barnen är i Avesta och jag sitter här alldelens alldelens ensam hel konstigt. Anledningen att dom sover borta två nätter är ju att jag och Jesper jobbar. Jag har 3 dagar nu men har gjort två utav dom. I morgon jobbar jag 7-15 ja ja det blir nog bra. Tänkte att när jag kom hem från jobbet idag skulle jag lägga mig på soffan och ta det luungt och skööönt inte stressa med någonting. Men så lägger jag mig på soffan och sluter ögonen. Men öppnar dom lika fort igen och är vrålhungrig. Upp och sätter in vårrullarna i ugnen. Sen får jag ett sms från min kompis Zandra att hon ska ut och gå med sin 3 dagar gamla  son så hon tänkte komma förbi. Det var mer än trevligt. Hur söt liten bebis som helst. Att hålla en sån liten krabat var underbart. Som alla säger man glömmer så fort bort hur små dom har varit men så är det verkligen. Han hade en mössa som Noah hade som liten kan inte fatta att Noah har haft den ens. Dessutom var den för sor för lillkillen. Helt otroligt!! Lite bebissjuk blir man som sagt. Men jag ska hålla mig i skinnet jag lovar. Har ju nån bebis till att se framemot. Sen har jag ju mina två små underbara ungar. Finns ju så klart ingenting bättre än dom. Men Ida har sagt att hon vill ha en syster :). En prinsessa sa hon *söt*... Får väl se vad som händer i framtiden.
Är väldigt nöjd med det jag har...

Här om natten när vi alla sov så vaknar jag av att Ida skriker utav panik. Är verkligen jätteledsen. Jag går in till henne och undrar vad det är. Då säger hon - Ta bort prinsessan från min kudde, hon får inte sova där. Jag blir rädd för henne.
Ida är så rolig för hon drömmer massor.

Nu väntar jag på att Jesper ska komma hem. Sen ska vi upp och jobba båda två. Jesper har bytt till dag. Jättebra!! Sen kommer mina små älsklingar hem också.
Natten som var sov jag såhimla dåligt. Trodde jag skulle sova bra när jag slapp gå upp med välling. Men inte då. Får se hur natten blir!!

Natt natt!!

SOMMAR??

Stort GRATTIS till Zandra och Mats till lillkillen...
Äntligen bestämde han sig för att titta ut!
Nu är Freddan storebror han med :)..



I morgon ska barnen till Avesta och sova där i två nätter :/. Kommer sakna dom enormt mycket! Mina små. Noah har aldrig sovit borta själv. Får se hur det går. Anldeningen till att dom ska sova där är att jag ska jobba tre pass. Kväll i morgon och sen två dagar, även Jesper jobbar. Kommer nog gå bra för barnen dom ska ju sova hos sin mormor och morfar. En lite tripp till kolmården blir det också. Önskar jag hade kunat varit med dit.

Nu ska jag hänga tvätt, dammsuga och plocka disk. Verkligen roligt ;)...


SKITVÄDER, SOMMAR VAR ÄR DUUU??

Lite bilder...




Bilder från kalaset!




Snart är köket klart. Tapet och lita andra småsaker som ska på plats!



Jag och min helt underbara dotter...

Alopecia Areata

Jaha då har jag varit hos doktorn. Fick veta vad som var felet ganska snabbt. Svaret var självklart. Men ett svar som var både skönt och skrämmande. Har fått en sjukdom som heter alopecia areata. Ni får googla på det om ni vil lveta vad det är, orkar inte skriva en förklaring :). I mitt fall är det inte så illa och jag hoppas det inte blir mer. Läkaren sa att det verkade ganska bra iallafall. Men för mig känns det inge vidare. Måste vänja mig vid tanken.


Nee nu ska jag göra mat till barnen!

Hej då!!!






Noahs födelsedag!!

Jaja min bloggpaus blev inte så lång. Måste ju skriva lite idag på Noahs födelsedag. Et helt år sedan man låg där på förlossningen och funderade på varför man gjorde om det. Nu sitter man här ett år senare och glömt all den smärtan  och bebis sjukan smyger sakta på. Tur jag har vänner som väntar barn :) får snusa på dom!

Men Noahs födelesedag är mer än lyckad. Han har fått så fina saker. Han har lekt nu hela kvällen. Hamrat och kört runt med sina bilar. Trummat på trumman och skakat på alla instrument.
Första gången han fick äta tårta också alldelens ensam. Så han såg ut. Saft fick han också. Verkligen en lyckad ett års dag!!



En kladdig ettåring!!!





I morgon ska jag till tant doktorn och hoppas på att få veta vad som är fel! Uppdaterar när jag vet mer...


Kram på er alla!!

Blir sååå ledsen...

Det här var inte roligt. Varför ska allt hända mig? Nu får det vara nog. Hoppas det inte är något allvarligt!

Tar en bloggpaus tills jag vet mer och mår bättre!!

Snart är köket klart.. Wiiihooo

Tänkte skriva några rader. Igår var vi till Nås där min mormor och morfar bor ute i skogen :). Långt långt borta. Morfar fyllde ju 69 år. Blev bjudna på mat och fika. Åkte även ut till deras torp. Sååå fint det var. Pärlspont och vitmålade golv. Verkligen lantligt. Hur mysigt som helst. Fast jag som tyckte att mormor och morfar flyttat ut i skogen så är torpet ännu värre. Jag skulle inte hitta dit idag. Vilka kringelikrok vägar!
På kvällen när jag tittade till barnen så kändes Ida så varm. Visst damen hade feber. Närmare 40 grader. Hon har feber idag också. Lite segare än vanligt och hon hostar näsan rinner. Typiskt! Noah är likså han snörvlar och hostar. Suck suck. Hoppas verkligen dom kryar på sig till helgen när vi ska bort på kalas!

Håller på att plockar in i skåpen i köket. Tror knappt det är sant. Men vi har bott här i 2 månader och redan har vi samlat på oss en massa skit. Hur ska man få plats med allt. I helgen har Jesper tänkt kakla och så ska vi kanske beställa tapet i morgon. Den är helt underbart fin.

Kommer lite bilder på köket sen!

Snart dags för nästa rum. Vardagsrummet. Men både jag och Jesper är lite tveksamma till tapetvalet men det blir nog bra hoppas vi. Den vet vi inte hur vi ska dela av vårat avlånga v-rum Tips??

Nu ska jag fortsätta i köket...

En extra kram till lilla Mick som fyller 1år idag!! Grattis...♥




En liten blogg!

Nu var det ett tag sedan jag skrev blogg igen. HAr inte haft lust faktiskt. Har försökt hjälpa Jesper i köket med det jag kan.
Sen har jag ju två barn också eller vildingar. vilken energi som finns i dom små kropparna. Noah har ju blivit så modig i sin gång så han springer fram nu förtiden. Vilket resulterar i nya fina blåmäken. Men det är väl lite så det är i en snart ettårings värld!
 Köket går iallafall framåt. Nu är nästan alla överskåp också på plats. Känns så himla skönt att jag faktiskt snart har ett kök. Har verkligen aldrig längtat efter att få städa så mycket som nu.



så där ser väl köket ut nu ungefär!! Hoppas verkligen det blir bra!

I morgon ska jag och barnen åkta till IKEA med Madde. Ska bli skoj! Sen blir det ettårskontroll för lilla Noah. Tänka sig.
Sen på onsdag ska vi till morfar som fyller 69 år.

Noah har lärt sig:
*Vinka
*Klappa händerna
* Säga mamma
*säga pappa
* säga Titta

*Kramas (man får en stor kram utav noah)
* Prata i telefon (hallå hallå så håller han leksaksmobilen vid örat)

Skriver det ska jag ska komma ihåg hans framsteg och skriva dom i hans bok!

Ida är superduktig. Nappen är helt borta. Hon saknar den inte alls. Har inte frågat efter den en enda gång. Ior är lite mindre värd. Potträningen går ganska bra. Kör klistermärken här också ;). Funkar fiint...


*Barnen i skåpet  * Ida äter kyckling     * Noah äter väling       *Hallå, hallå


Nu ska jag och Jesper kolla på film!!

Förföljd :(

Jag borde skämmas som satt mig här. Jesper kämpar på med köket från att han kommer hem tills han går och sover. Är han ledig är det köket hela dagarna mycket som ska göras. Men nu har stommarna kommit upp reglarna för överskåpen är på G.
Det ska nog vara ganska klart tills Noah fyller 1. Det är två veckor kvar. Köpte presenter till honom. Han älskar allt vad verktyg heter så nu ska han få lite sånt :).

Men när jag var på stan så var jag med om någonting obehagligt. För några månader sedan var jag och Jesper på grekiska resturangen i falun. Påresturangen satt det en knepig tjej i våran ålder. Hon satt och tittade på ett kort med en bebis hela tiden. Bara stirrade. Servitrisen undrade flera gånger om hon bestämt sig vad hon skulle ha.
 Tjejen ruskade bara på huvudet och fortsatte stirra på kortet. Vi gick där ifrån och tänkte väl inte mer på det.
Idag när jag och barnen var på stan så ser jag tejen igen.
Hon är på lindex och stirrar på barnkläder. Bara stirrar på ett och samma plagg hur länge som helst. Sen vänder  hon sig om och stirrar på Ida som tittar på butikens tv. Sneglar lite på mig och Noah. Tillslut tycker jag att det blir väldigt obehagligt och ropar på Ida att vi ska gå.
Tjejen går efter oss.
Jag går in på Hemtex för att hon ska tappa oss men hon går efter oss in dit. Står och stirrar på Ida igen. Tar Ida i handen och  åker hissen till övervåningen. Ser inte tjejen nu. Men träffar på en arbetskamarat som jag sätter mig och fikar med. Vad ser jag inte då jo tjejen står och stirrar på oss inne på cafét ett bra tag.
Försöker inte bry mig så mycket men det blir väldigt obehagligt. Tillslut går hon och jag ser henne inte mer den dagen. Jag mötte upp Jesper på BR leksaker och åker bil med honom hem. Det var inte roligt. Undra vad hon ville? Hennes blick var kall och speciell. Jag får kalla kårar när jag tänker på det. Hoppas jag slipper se henne igen...

RSS 2.0