Välfärdspolitik...

Sitter  här och pluggar inför seminariet i morgon. Shit va svårt det är. Samtidigt som vissa delar är självklara och lättare än andra. Vissa saker känner man väl igen från jobbet. Men det mesta är tyvärr svårt. I morgon får vi tentan. Den skrämmer mig. Hur tusan ska jag fixa den?! Visst så har jag käns inför alla men den här kursen är verkligen jättesvår om man inte är uktig på politik och välfärd. De andra har ändå varit ganska självklara saker som man är med om i vardagen. Men det här är bara nytt känns det som. Men jag ska göra allt vad jag kan för att fixa den. Helst innan nästa helg för då kan jag och tänker jag bara ta det lungt.
Men vill man bli någonting här i livet måste man väl lösa utmaningarna ma får, dom är ju till för det!

Den såg jag på statistiken att jag har många fler läsare nu för tiden. Skulle vara roligt att veta vilka ni är :). Har man så många läsare och man vet några få som läser är det nästan lite läskigt att man har bloggen uppen för allmänheten. Eller så är det jag som är nojig :).

Ne nu måste jag fortsätta läsa om socialpolitiska klassiker...


Grupparbete!

I morgon ska jag börja dagen med att ringa vårdcentralen. Jag har torre fläckar över hela armarna och halsen/axlarna. Dom svider och kliar. Det är faktiskt mycket otrevligt.
Måste komma ihåg det bara. Först ska jag försöka hitta vart jag ska lämna mina barn någonstans. Orginal dagmamman har åkt utomlands så dom ska till vikarie hela veckan. Jag måste sitta hemma och studera inför tentan. Får se hur den är upplagd. Tenta i välfärdspolitik (!!)
Igår satt jag hemma hos en kompis som bor i borlänge och jobbade med grupparbetet. Vi var 6 st i gruppen så det var en prövning. Men vi hade roligt. Började vid 10 på morgonen och slutade runt 18.30. Arbetet handlade om välfärdsproblem inom äldreomsorg och LSS.
Nepp nog för mig. Är trött nu...

Fest...

Igår var jag faktiskt ut. Ja visst helt otroligt faktiskt. Var hem till Linda en tjej i min klass. Dit kom flera från klassen våran  studiegrupp. Vi skulle till harrys men där spelade nå band så det skulle bli så väldigt dyrt. Slutade med att vi hamnade på etage :( har val haft roligare. Kände mig enormt gammal där. Kom nån kille i 18 årsåldern och börja fråga massor. Tills jag kom fram att jag hade hus sambo och två barn då gick han. Jag var inte intressant nå mer haha. Nej hoppas vi kan gå på harrrys nästa gång. Men med gott sällskap så hade jag en helt underbar kväll... Länge sedan jag hade så roligt!
I morse blev det ingen sovmorgon. Jesper började jobba kl 8.30. Men jag har faktiskt varit ganska pigg idag. Nu börjar jag dock bli lite seg. Ingenting på tv heller. Gillar inte stjärnor på is...

   

Det var lite kort från gårdagen...

Mina älsklingar, finns inget finare än er!!
(Vet inte riktigt hur Noah ser ut vid munnen?!)

Spökar hos mig...

Sitter här och sammanfattar lite på min fältuppgift. Jag pratade med min vfu handledare igår. Hon svarade på mina frågor så gott hon kunde. I morgon ska jag träffa min grupp. Vi ska göra klart uppgiften så vi kan lämna in den på seminariet nästa vecka.

Vad är det med min dotter?! Hon har ett humör som en 15 åring eller nåt. Hon skriker på mig och håller för öronen. Hon börjar bli sig lik igen efter en pärs men hon har blivit värre. Lite trotsig har hon ju varit men nu är hon inte klok :) .

Nu skulle jag behöva gå ner i källaren och hänga tvätt. Men vet ni? Jag törs inte. Våran källare är faktiskt läskig. Mörk väldigt mörk. Jag får för mig att det är någonting där. Någonting mystiskt. Det spökar helt enkelt. Nu är jag inne på mitt spökande igen. Men jag är övertygad. Det här huset döljer någonting.
En dörr i källaren står öppen fast det inte ens finns ett handtag. Handtaget ligger på golvet. Nej så dit ner går jag inte ensam på kvällen. Jag väntar tills Jesper är hemma igen.

Nu ska jag fortsätta med min uppgift!!

Blöjfri

Mina dagar är för korta jag hinner inte med mitt liv nämligen. Inte ska man väl behöva gå upp 4 på morgonen för att hinna? Idag ska jag träffa min handledare. Har en fältuppgift vi ska gå igenom. Ska bli spännande och se vem hon är. Ser framemot min vfu. Ska bli roligt att se någonting annat än äldrevården. Iallafall som undersköterska.

Ida är så duktig. Hon har så gott som slutat med sin blöja nu. Hon har den på natten än så länge. Tar en sak i taget. Påminner man henne om att gå på pottan säger hon JAG VEEET SLUTA TJATA :). Hon har så rätt hon vet faktiskt.

Håller på att plugga nu. Det är väldigt svårt. Men jag gör mitt bästa. Läser i böckerna som är så gott som omöjliga att förstå sig på. Men jag antecknar och skriver det på mitt sätt.

Nu ska jag förbereda mig inför mitt möte med B!

Ha en trevlig dag i ett grått och regnigt sverige!!

En sjuk prinsessa...

Jobbig helg vi haft här hemma. Ida har varit sjuk hela helgen. Nu i kväll så har hon så ont i huvudet. Hon vill ha mörkt och orkar inte hålla sina ögon öppna. Hon ser verkligen jättesjuk ut. Det är jättejobbig att se sin dotter så sjuk. Hon kräktes nu i kväll för att hon har så ont. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen men man ska avvakta som vanligt. Undra varför man ens ringer man ska bara åka in. Vi får åka till vc i morgon. Någonting är fel hon har haft feber i 3 dygn nu idag låg den som mest på 40.7. Det känns inte bra. Nå ja!!

Jag känner henne bäst som hennes mamma. Tjejen mår inte bra. Min lilla prinsessa!!

Lilla Sessan!

Strax efter jag skrivit förra bloggen dog marsvinet. Ida tog det hårt fast hon är så liten.

-Mamma kan vi inte laga Sessan?
-Nej det går inte hon är en ängel nu.
-Men pappa är duktig på sånt att laga.

Vi bäddade ner henne i en karton med hö. Får begrava henne imorgon.

Just nu ligger Ida i sängen. Hon har 40 graders feber som minte vill bli bättre. Svetten rinner om henne fast hon fryser. Hon vägrar dricka både vatten och välling. Får se hur det blir. Tycker så synd om min lilla tjej...Sjuklingar på backberget!

Inatt vaknade vi utav en förtvivlad Ida. Hon hade så ont i huvudet. Ögonen for som flipperkulor hon hade svårt att fokusera på mig. Hennes temp låg på 38.8. Blev lite smått orolig faktiskt tyckte hon var lite konstig. Men efter alvedon så sov vi alla till kl9 i morse. Nu ligger hon i soffan och har ont i huvudet igen och febern är åter hög. Klagar över ont i öronen också. Vet faktiskt inte vad jag ska göra.Alvedonen hjälper inte. Nu känner man sig riktigt hjälplös. Men hoppas på en piggare Ida imorgon. Noah är det fart på han plöjer runt och stör sin syster som försöker vila i soffan. Ska nog sätta på hennes favorit film. Är man sjuk så är man.

Idas marsvin som inte ens är ett år gammal är jättesjuk. Vi matar henne med extra c vitamin och allt vad man ska för att hon ska piggna på sig. Men tyvärr så tror jag vi kommer förlora henne. Det blir sorgligt. Hon är ju så ung. Ida kommer bli ledsen hon är redan väldigt bekymrad!

Igår var jag med mina systrar på stan. Vi åt på etage dom har bra veggi mat där. Sen shoppade Sofie lite. Själv har man ju inte råd med någonting. Beställde en bok på bokhandeln att åldras i backåkers mm den låter jättespännande. Tråkigt att inte kunna göra någonting roligt för pengarna. Har köpt böcker för drygt 1300 till den här kursen välfärdspolitik. Men jag är ju så glad ändå. Har ju faktiskt klara mina första två tentor i mitt liv. Det är jag riktigt nöjd med. Gick och studsade på små rosa moln igår. Allt kändes så bra! Nu ska jag bara se till att fixa välfärden också :)!

Nu nu blir det sjöjungfrudags här hemma.

Sociologipsykolog tentan!

Min ångest är borta. Jag har gått hela dagen och haft en knut i magen. Men veeet ni JAG KLARADE TENTAN!!!!!!! Jag fick till och med G+. Jag är så himla nöjd. Nu sk jag åka med mina systrar och fira med en fika på stan!

Skriver kansek mer ikväll...

Ångest...

Huvudvärken blev starkare,
kände hur svetten började rinna i pannan och det svartnar för ögonen.
Nu känner jag mig helt tom.
Magen är som en knut, jag mår illa.
Ja vill inte...

Kan det inte hända någonting kul?

Hmm bestämde mig för att skriva en blogg men jag har verkligen ingenting att skriva. Vet inte riktigt vad det är men jag känner mig faktiskt inte nå glad. Det är nog stressen runt omkring mig. Händer inte så mycket roligt. Det är bara plugg hela tiden. Skulle behöva göra nå kul. Men när? Jesper jobbar ju jämt. Äsch sånt är livet.
Imorgon har jag  tänkt ta med mig barnen och gå till öppnaförskolan. Det tror jag Ida kommer gilla. Noah med för den delen. Massor med barn och leksaker. Han kommer leva runt där kan jag tro.


   
Soffpotatis


Sofie som tentasällskap


Barnen på Noahs stökiga rum


Min Noah

Undra...

Vem skriver man för igentligen? Varför skulle någon vara intresserad av mitt liv? Jaja många frågor. Min blogg handlar ju bara om studentlivet och att vara mamma. Duktig på att klaga och sånt. Det är väl inte så roligt att läsa. Jag har iallfall bertämt mig för att komma ut varje dag på en promenad. Jag är ute alldelens för lite. Antingen är man i skolan hela dagarna eller så är man inne och pluggar. Tur barnen får vara ute hos Liselott iallafall. Nej nu ska jag kolla på sjukhuset!!

 

Me...

Heter: Anna VICTORIA Mosell
Ålder: 26 år
Gör: Pluggar till socionom (hoppas jag)
Är: Undersköterska, trött och fullproppad av fakta
Älskar: Mina barn och familjen
Hatar: Disktrasor, tråkiga föreläsningar, huvudvärk
Känner: Mig glad över det jag har
Önskar: Mer pengar och att jag fick vara liiite piggare
Måste: Skaffa mig självdiciplin

_______________________________________________________________________

Nu SKA Ida bli blöjfri nu är vi trötta på hennes böjor. Hon är så stor och förståndig i allt annat men blöjan är hennes trygghet. Visst vi har varit väldigt bekväma när det gäller blöjorna. Men det blir faktiskt dyrt hon behöver ju inte igentligen.

Annar så mår jag inte toppen. Har ont i huvudet och vill bara sova. Hoppade föreläsningen idag. Natten var hemsk. Fattar inte varför jag måste må så här. Känner mig stressad tror jag. Det är väligt mycket runt omkring nu. Men det går över hoppas jag. Kan inte missa så här mkt i skolan ju. Försöker läsa hemma iallafall.

Noah har iallafall börjat prata lite smått nu. Han lär sig ord väldigt snabbt. Hans största intresse just nu är att gå till sopskåpet och kasta saker. Han tar sin blöja och frågar kas?=kasta. Sen kommer han stolt som en tupp och klappar händerna. Han har dessutom börjat klättra ut spjälsängen. Man ligger uppe i sängen och hör små tassande steg här nere. Nu måste han ju flytta till växasängen. Bättre han kliver ur den än en hög spjälsäng. Liten blir stor. Jobbigt det blir och plocka bort spjälsängen då :/!
Men som sagt talet kommer sakta men säkert! Skönt när han kan göra sig lite mer förstådd.

Igår kväll fick Madde och Andy äntligen sin lilla bebis. En liten pojke blev det! Grattis till dom. Längtar tills jag får se den lilla sötnosen. Såg en bild igår han var liten och bara 20 min på den bilden. Liten skrot!!!!

Ska försöka lägga ut lite kort sen har blivit dålig på det visst??


Dunk dunk...

Hatar mitt huvud det är gratis idag också. Borde nog gå och sova. Inte sitta här och plåga mig själv. Ska ju till skolan i morgon man kan ju knappt missa någonting. Även om jag tycker att föreläsningen är ganska oviktig då han maler på och man inte hinner med.  Det är jobbigt. Får läsa böckerna och skriva upp allt viktigt.

Idag har jag fått min vfu handledare. Så nu vet jag vem som ska ta hand om mig. Hoppas det blir bra.
Ne nu måste jag nog hoppa till kojs. Är fruktansvärt trött och slut!

God natt kompis :)

Ida jury i idol 2009?

Sitter och kolla på Idol med Ida och hon kommenterar ALLT! Allt ifårn hur dom ser ut till hur dom sjunger.
Det började med Johan!
Hon talade om för mig att han heter Joahn (det hade hon koll på ) och han ser ut som en tjej. Men Ida han är ju en kille Jaahaa säger hon med en övertyganse röst.

Nästa fråga vad heter dom alla? Hon menar publiken. Kunde tyvärr inte svara på den frågan.

Sen när amerikanen skulle prata sitter barnet och översätter RÄTT dessutom :o... Det måste ju helt enkelt vara tur bara. Jag bara tittade på henne och sa mm-mhmm.

Nu väntar hon på spänning att idol ska börja igen. Hon är helt inne i det... Försöker sjunga med osv haha!!
Det har blivit en tradition mellan mig och Ida att ha mysfredag. Noah sover och Jesper är hos en kompis och tar några öl... Myyys!!

Städa!

Har väldans lust att städa nu så har klockan tio på kvällen. Det är inte normalt. Men nu ska jag kolla på tv sen är det nog en bra idé att gå och sova. Ska på föreläsning i morgon. På den måste man vara pigg och alert om man ska fatta någonting.
Väntar med spänning på min vfu placering. Undra vart jag hamnar. Med någon rolig och på ett bra ställe hoppas jag verkligen. Det är faktiskt lite nervöst. Som tur var så hamnade jag i falun. Det var ju skönt. Annars hade det varit svårt att vara kvar på programmet tyvärr.

So long!!

Julklappar?

Jesper jobbar natt och jag har väldigt tråkigt. Tror nog det blir en tidig kväll idag. Hittade en rolig sida med en massa saker som passar som julkllappar till de små :) http://www.o-rasa.se
Man får väl se vad tomten kommer med. Skulle städa idag meeeen det var ite lika motiverande nu när tentan är över. När jag pluggade dagarna i enda ville jag inget annat än att få skura toaletten eller dammsuga. Men nu, nej usch.

Nu sk ajag ortsätta strosa runt på internet sen blir det nog sängen tror jag. Har ju inget att göra. Kan tyvärr inte dammsuga nu då Noah är väldigt lättväckt ;).

Socialpsykologi tentan avklarad!

Sitter här i lugn och ro faktiskt. Tentan är inne och jag tog mig äran att ha en dag "att göra ingenting".
Var i skolan idag och det blir ingen lätt utmaning. Välfärdspolitik!!! Ja det kanske är intressant men inte för mig. Jag vill fortsätta läsa om människan. De andra får läsa beteende vetenskap. Det tycker jag låter intressant. Har precias köpt böcker för nästan 800. Roooligt :)!
Jag är trött...

Nu är det inte långt kvar...

Hej på er mitt i natten... Sitter här som vanligt denna tid. Men nu ska jag faktiskt gå och vila ögat. Sov dåligt natten som var bredvid en kamin som skriker, svullna ögon och en hostande Noah. Men vet ni vad det bästa av allt är? JAG ÄR SNART KLAR MED TENTAN. Jag är nog igentligen helt klar med den men i morgon absolut sista dagen ska jag "finslipa" lite på den. Kolla så jag inte är helt ute och cyklar.
Igår när jag satt hemma hos mamma och pappa för att plugga så blev jag hyperallergisk. Ögonen såg inte kloka ut kliade överallt och eksem blommade upp. Inte kunde jag koncentrara mig heller. Det var fruktansvärt stressande. Jag satt uppe till kl 02.00 tvingade min syster som sällskap.
Idag har Ida varit på kalas hos söta Filippa. Hon blev 3 år! Ida var så nöjd efter kalaset. Det var en lyckad eftermiddag för henne.
Nu ska jag lunka iväg till min skööööna säng.

RSS 2.0