Är det julafton nu? När kommer tomten?

Idas första fråga i morse när det var vitt ute...

Då var vintern här. Igår kväll såg vi hur snön seglade ner i massor. Äsch det där är borta i morgonbitti. Men i morse var det MASSOR med snö. Ida var helt spidad och ville gå ut. Hon satt på sig overallen utan på sin pyjamas. Jag följde med henne ut och gjorde en snögubbe vad gör man inte för sin älskade dotter. Jag är ingen snöälskare men tycker det är betydligt mycket mysigare med vitt ute än grått och trist. Det är mysigt med fallande snö när man sitter inne med ljus. Man hör vindarna utanför och snön slår mot fönstret. I like. MEN kanske inte redan. Snö ska det vara på julafton!

Nu blir det tentaplugg igen. Känns som ett evighetsjobb. Urk! Men nu är faktiskt sista blocket snart avverkat. Skriver in det sista på datorn nu!



Min söta Ida med vårt konstverk :)

  
Plugg plugg  och  huvudvärk

Torsdag

Har precis hämtat barnen så nu var friden slut. Väldigt svårt att få någonting gjort under deras vakna tid. Får ta ett nytt ryck i kväll. Ska nog ner på stan om en liten stund. Ida ska på kalas hos Filippa på söndag. Så ett litet paket ska man väl ha med.
Skulle så gärna vilja bli klar med hemtentan innan söndag. Men det kan man väl se sig i stjärnorna efter. Men nu är det inte mycket kvar på sista delen. Då är det ju "bara" två kvar. Fast jag har kommit en bit på de andra också.

Roligare än så här blir det inte. Dammsugning står på listan nu.

Skriva så pennan glöder...

Jesper jobbar inatt också. Tycker ortfarande att det är bra kusligt att sove ensam. Hallå det är ju löjligt jag är 26 år och mörkrädd. Fast så farligt är det nog inte. Jag är mest rädd för att det ska hända någonting här hemma när jag är ensam. Nå ja! Inatt pluggade jag till 2 tiden. Tiden gick så fort och jag läste men om jag kom någon vart vet jag inte. Idag har jag därimot  kommit en bit på vägen. Skriver om Kaspar Hauser nu. Enligt de teroier som jag lärt mig. Sånt tycker jag är jätteroligt. Att få skriva om en speciall sak. Inte bara teorier och sånt hela tiden. Känner mig betydligt mycket mer motiverad.
Imorgon ska jag träffa Linda på skolan och plugga. Stötta varandra! Man kör fast på lite olika saker... Men jag känner mig rätt nöjd med situationen. Jag gör så gott jag kan.
Hej svejs!!

Spöken?

Sitter här i soffan med papper och pennor runt hela mig. Jag kör fast hela tiden DET STÖR MIG. Kan det inte bara å rulla på? Varför är jag så fruktansvärt dålig på svenska ord. Det mest enkla ordet som jag till och med kan använda blir ett svårt ord som jag nu inser att jag faktiskt inte vet den riktiga förklaringen på. Tänk hur det är. Jag lär mig massor!!
Nu har jag börjat skriva på min tenta. Tidigare har jag mest läst skrivit anteckningar och strykit över med rosa penna vad som är viktigt (trodde jag iallfall).

Jesper jobbar natt inatt och som ni vet gillar jag inte att sova ensam här i det stora huset. Det spökar faktiskt här. Jag är helt säker. Har ju hört konstiga saker. Äsch tänker många det finns en naturlig förklaring men icke. Jesper och jag satt i soffa då hörde vi ett glas som gick sönder. Vi gick runt överallt och tittade ialla vrår. Men hitttade ingenting har inte gjort det än idag. Jesper vill inte tro på det men jag vet ;). Dessutom så finns det en spegel på vinden som vi absolut inte får göra oss av med. Den ska vara i huset, den tillhör huset. Känns lite mysko! Varför?! Sen finns det mer saker men tar det en annan gång. Nu tror ni ju att jag är knäpp. Men jag tror på att det finns nå övernaturligt... Men det är jag det...

Nu ska jag plugga ett tag till sen blir det väl att sova.

negativ helg!!

Sitter här med hemtentan. Den är verkligen inte lätt. Jag läser och läser men det är som om det inte stannar i mitt huvud. Det var åker ut igen och jag minns ingenting. Tror jag år ta och lova mig själv att jag tar EN FRÅGA ITAGET annars blir jag nog aldrig klar.
Hela helgen har barnen gnällt, tjatat och stängt av öronen. Det tar på nerverna och humöret. Känner att jag har inte långt till ett hysteriskt utbrott. Försöker plugga i det dessutom. Men får nog ta ett riktigt ryck ikväll. Men då vill man ju ha lite tid att se på tv och ta det lungt. Önskar det gick bättre att plugga på dagarna. Men jag har ju valt själv att plugga med småbarn. Det är en prövning vill jag lova :)!

Jesper har bakat med barnen nyss för att å de att bli lite glada men inte ens det dög. Trist!
Nu ska vi snart äta lite potatisgratäng sen kanske det blir en sväng till lekparken...

En klagoblogg igen hehe!!

Ha en trevlig söndag!!!

Livet är hårt...

Min lilla treåring har så väldigt roliga kommentarer för sig!

Ida; Jag vill gå till stranden!
Sofie; Men det är för kallt att bada nu.
Ida; Livet är hårt

Haha hon lät så klok när hon sa så. Det är ofta hon säger saker som får en å skratta även om hon är helt allvarlig och sneglar fundersamt på en.

Idag känner jag mig förkyld. Det kliar i hals näsa och öron nå så hemskt.
Idag (igen) blir det mysdag med familjen sen blir det nog lite plugg i kväll. Snart är den här kursen också slut då är det dags för välfärdspolitik, alltså det låter inte roligt. Politik och ekonomi är verkligen inte roligt. Har hört att det är en svår kurs. Men det är bara att kämpa. NU SKA VI VARA POSITIVA!!!

Nepp nu gott folk ska jag byta en stinkande blöja *iouu*

Host Noah

Vad gör man när ens barn nästan hostar upp lungorna!? Tips tack.... Lider så med honom. Usch snart ringer jag till sjukvårdsupplysningen. Han har fått ventoline men det hjälper inte.
Snart ska jag sova. Är väldigt trött och har ont i huvudet haft det hela dagen. Föreläsningen idag var toppen. Jag tyckte den var givande och intressant. Han förklarade saker på ett sätt som gjorde det roligt. Imorgon är det dags för seminarium läskigt :)!

God natt! Först Hell´s Kitchen mycket sociologiskt i det ;)

IDAG BLIR DET STORT...

ÄR TYDLIGEN CAPSLOCKS DAGEN IDAG, DET SÄGER MELA SÅ JAG HÄNGER PÅ ;). MÅSTE JU PASSA PÅ ATT SKRIKA NÄR MAN FÅR, VISST?

VAR INTE NÅ VIDARE GIVANDE DAG I SKOLAN IDAG. JAG GICK EFTER FÖRSTA DELEN UTAV FÖRELÄSNINGEN VILKET JAG SEN FICK ÅNGRA NÄR JAG FICK ETT SMS UTAV MIN KURSKAMRAT ATT MAN FÅR EN UPPGIFT EFTERSOM MAN INTE STANNAT HELA DAGEN. KÄNNER MIG STRESSAD ÖVER MIN HEMTENTA OCH SÄTTER DEN HÖGST PÅ LISTAN JUST NU. MEN DET SKA MAN TYDLIGEN INTE SÅ NU FÅR MAN LIDA.

NOAH ÄR OROLIG DÄR INNE PÅ SITT RUM. HAN HAR INTE VARIT SIG LIK IDAG. SNORIG, HOSTIG OCH LITE VARMT. VÄNTAR PÅ VATTKOPPORNA SOM GÅR, KANSKE ÄR DET DOM SOM SPÖKAR HOS LILLEMAN?! DET VISAR SIG VÄL. VORE KI LITE TYPISKT OM DE BLIR SJUKA NÄSTA VECKA NÄR JAG VERKLIGEN MÅSTE SITTA HEMMA MED TENTAN HELA VECKAN MINST ÅTTA TIMMAR OM DAGEN OM JAG SKA FIXA DEN.

FUNDERAR PÅ ATT GÖRA MIN BLOGG LÅST... FINNS LÄSKIGA MÄNNISKOR DÄR UTE! HAR FUNDERAT PÅ DET TIDIGARE MEN MAN SKA TA TAG I SAKER INGET HÄNDER UTAV SIG SJÄLV. SÅ ÄR DET! FÅR SE OM DET BLIR SÅ.

NU SKA JAG FORTSÄTTA LÄSA OM SYMPATI OCH ATTITYD!

///VICTORIA


...

Idag fick jag klarhet i en sak som skrämt mig. En människa som gör mig rädd. Mycket av det jag trot och tänkt har varit rätt men jag ser det på ett annat vis nu. Men riktigt bra känns det inte...

Vet inte om det blir så mycket mer än så här. Jag är trött i ögat och ska upp tidigt igen! Ska nog sov och försöka få med mig Jesper han borde verkligen sova som ska jobba hela långa dagen i morgon.

Natti natti!!


                                                             

Plötsligt sjuk...

Sitter här och har riktig ångest för att tentan är så homla svår och jag kommer ingenstans. Det känns väldigt frustrerande. Den engelska texten vi ska ha läst för att kunna svara på frågorna till tentan är skitsvåra. Det här blir inte bra. Usch å fy! Nej nu ska jag vara positiv jag vill ju det här och det är riktigt riktigt roligt. Jag tänker på saker helt annat nu för tiden.
Nog om det där..
Fast jag har inte så mycket nytt heller. Igår var vi till min mormor och morfar. Hälsade på hela dagen vi fick både mat och fika. Vi levde gott :). På kvällen mådde jag så himla dåligt. Jag fick hemsk huvudvärk den hade jag haft hela dagen men på kvällen blev det värre. Jag gick¨och la mig runt 20.00 och vid 22 vaknade jag och mådde så illa. Jag var till och med tvungen att gå upp och kräkas. Blev så matt och slut. Somnade som en stock. I morse var jag fortfarande trött men jag kände mig väl lite piggare. Vet inte alls vad det där kan ha varit.
I dag har vi tagit det lungt och skönt. Var till kupolen en snabbis. Köpte en kappa till Ida på cubus sen åkete vi hem för att kratta löv. Roligt värre! När vi kom in flyttade vi ner Noah till sitt rum så nu sover han där. Han är så himla orolig på nätterna. Kanske det blir bättre nu när han sover själv. Hade tänkt vänta tills vi renoverat hans rum men vi lider ju allihopa. Liten blir stor!!
Blir nog en tidig kväll i kväll. Jag känner mig seg och i morgon är det dags för föreläsning igen. Dessutom är det hela veckan i skolan. Mån-fre!

Tråkig blogg men så ser det ut i min vardag ;)! Blir inte roligare än så här....

Kraam!!

Alltid är det nåt FEEEL...

Suck.. Jag har fått såna eksem. Det kliar så förbaskat i överallt.. Jag ser helt förstörd ut runt ögonen och på armarna. Där är det bärst. VARFÖR det gör ooont! DESSUTOM har jag blåsor i hela munnen har haft det länge nu. Mmm jag bara älskar hösten och allt den har å bjuda på. Toppen verkligen. Ska åka till apoteket när jag hämtat barnen. Så här kan jag inte se ut. Jaja nog om tycka synd om mig dag :)...

Jag ska gå nu... Har viktigare saker att göra. Som att ducha och plugga. 

Plugghästen i victoria tar över? HA!

Sitter här helt solo. Har börjat lite smått med hemtentan men shit va svårt det är. Hur tusan ska jag fixa den?! Känns seriöst som en omöjlig utmaning. Men problem är till för att lösas. Är det inte så. Den ska vara inne i början utav november så det är väl bara att sätta fart antar jag! Känns lite trist att lämna in en hemtenta till den läraren vi har. Han verkar orättvis och hård. Får man komplitera är det väl inte hela världen men är man så gott som ensam om det funderar man ju.
Nej nu ska jag fortsätta plugga lite. Sen blir det matlagning till Jesper kommer hem. Sen ska ju trollen hem också. Bara att sätta fart. Ska översätta en text från engelska till svenska på 21 sidor. Jag är verkligen ur kass på engelska! Är inte så positiv idag som ni kanske hör :)...

jo just! Idag fyller faktiskt Jesper 27 år också... Ida sa till mig igår att pappa önskar sig massor med godis. Haha får väl se då!

Sen måste jag ju gratta min kusin också som ska ha bebis i mars.. Wiiii så himla roooligt!!

Ljuvligt!

-Mamma du brukar vara glad
-Är jag inte glad nu då?
-Nej!
-Vad är jag då?
-Du är bara sur...


Det sa min dotter till mig nyss :O hon tycker jag är tråkig. Men Noah går mig lite på nerverna just idag.
Han klättrar, han sitter i fönstret, gräver i blommorna, klättrar på tv-bänken, drar i Idas hår, springer i soffan och river av sig blöjan.
Jag känner bara att det börjar bli lite drygt. Jag är så fruktansvärt trött. Riktigt trött!
Var på föreläsning i fm, jag var inte alls sugen på att lyssna och skriva.
Vet inte alls vad det är för fel idag. Kanske är det för att Noah väckte oss 1000 ggr i natt.
Föräldralivet är väl nästan helt felfritt ;).
Älskar mina barn över allt annat men vissa dagar vill man bara vara.
Slumra på soffan, titta på tv och äta massor med godis.
Men det går inte.Idag hade jag behövt en sån dag.
En dag bara för mig!!!

Jag är trött, trött, trött, trött!!!

Allt som det brukar!

Idag har allt vänt. Inga spår utav feber. Ida är prcis som vanlig tjatar om mat och allt som går att tjata om. Måste ha varit en rejäl febertopp igår... Senare åker jag och barnen till Avesta för att sova där en natt. Jesper jobbar hela långa dagen i morgon och jag kommer ha så tråkigt. Då kan vi lika gärna sitta i avesta och uggla :). I morgon kväll ska jag börja titta på hemtentan. Den är inte i det lättaste laget.

Trevlig helg!!!

Fortfarande sjuk Ida!

Dumma dumma feber... Ida har 39.6 trots alvedon. Den vill inte ge sig. Hon har ont i hela kroppen och bakhuvudet. Man lider så när ens barn har ont. Får se hur det är i morgon. Då är det dag 3 med hög feber för henne! Vi som tänkte åka till avesta i helgen!

Nu sk ajag ta det lungt framför tven. Barnen har lagt sig. De var så himla trötta!

Jag sa till Jesper nu i kväll när jag pratade med honom i telefon att jag skulle lägga mina troll.

-Mäh säger Ida jag är ju inget troll jag är ju en prinsessa. Dom är finare :)!


Ett virus har flyttat in...

Undra när det ska sluta med alla virus som flyger omkring. Började ju med att Noah blev sjuk här om dagen. Sen igår var det Jespers tur han hade feber och jätteont i kroppen. Är inte riktigt kry än. Nu i kväll var det Idas tur. Hon hade 39.9 graders feber som mest. Säger att huvudet och magen gör ont. Alldelens torr i munnen men har ingen aptit. Hoppas att jag klarar mig. Har inte tid att vara hemma ju!
Har suttit med seminarieuppgiften och temaessän hela veckan. Men nu är den klar tack å lov.

I helgen ska Jesper jobba väldigt mycket så jag och barnen kanske åker till Avesta en natt om dom har tid och barnen är friska. Får väl se hur det blir. Annars får jag väl sitta här hela helgen och uggla i min ensamhet med febriga barn. Kom gärna på en kopp te :)!!




Idas stora dag!
hela 3 år...

    


Lite bilder från kalaset. Blev tyvärr inte så många. Prinsessklänningen har Idas mormor sytt och den är mkt omtyckt. Liten blir stor!

Lyckan är total!

Yes jag fixade första tentan. Nu kan jag lägga det bakom mig och tänka framåt! Var så inställ på att jag var unerkänd. Käne mig inge nöjd när jag gick där ifrån. Men det här var en bekräftelse att jag faktiskt inte är helt bakom flötet.

Noah mådde bättre idag feberfri och så. Men nu är febern tillbaka. Så typiskt. Han är så mammig och ledsen hela tiden. Min skrot!

Skriver kanske mer ikväll. Ska skriva en temaessä nu...

Ständigt sjuka barn...

Idas födelsedag var hel perfekt. Hennes presentbord var alldelens rosa och lila som hon önskade sig. Hon fick allt ifrån klänningar till plåster :). Hon var så nöjd när hon gick och la sig. En trött prinsessa somnade väldigt skönt. Kanske lägger in lite kort från kalaset i morgon. OM jag får nån tid över. Jag är helt slut i huvudet har massor att skriva inför seminariumet på fredag. Han vet hur man kör med en student iallfall.
Idag när jag var i skolan ringde barnens dagmamma och sa att Noah hade nästan 40 graders feber. Jesper hämtade barnen och Noah var helt slut. Hela dagen har han varit off. Han gick och la sig 19.00 och kom upp till 21 igen han var kokhet. Tittade på tv med mammi och pappi i en timme. Till och med Noah satt still då är han sjuk. Nu sussar han igen. Lite alvedon gör susen för stunden iallfall. Får se hur han  mår i morgon. Stackarn har ju varit dålig i evigheter nu.

Nepp nu ska jag ta och sova. Natt natt


Är grymt nervös för i morgon... Jag mår illa


♥En prinsessas födelsedag♥

Idag är det en stor dag för Ida hon blir hela 3 år!
Hon är spidad och lycklig.
I eftermiddag kommer släkt och vänner och firar henne!

Grattis mammas skatt!! Love you...

Ida går bakom min rygg!!

Tjohooo nu är jag äntligen klar med min uppgift. Den var svår. Jag tog väldigt lång tid på mig. Vet inte om det är jag som gör det komplicerat eller vad det är. Tittade på nästa veckas uppgift gaaahaa säger jag bara. Jättesvår att förstå sig på. Ska börja på lördag kväll eller söndag. Har lite att göra i helgen. Loppan fyller ju 3 år på söndag. Gissa om det är någon som längtar här hemma. Hon har bjudit alla hos dagmamman på kalas bakom min rygg. En liten kille kom fram till mig sist dom var hos dagmamman och frågade när hans inbjudningskort kommer. Ja vad säger man. Jag hade ju inte tänkt ha nå barnkalas. Han talade iallafall om för mig på skarpen att man måste skicka ut ett kort om man ska bjuda. Hehe. Men nu är barnen hemma iallafall. Båda har ögoninflammation. Så det blir ett pusslande för att få det att gå ihop. Men mina underbara föräldrar ställer upp. Så skönt!
Nej nu ska jag väl hoppa i säng. Ska ju upp tidigt i morgon. Sen är det en full dag med aktiviteter. Jespers syster kommer och hälsar på. Det ska bli väldigt roligt!!

Just det! Jag kommer bli socionom när jag går ut... Det sägs att vi som går termin ett kommer vara socionomer :) när 3½ år gått! Jipppiii!!

RSS 2.0