En massa nya ord igen..

Idag började andra delkursen i sociologi 1. Det är intressantare men vi har en lärare som, ja jag vet inte vad. Hans mun går i ett samtidigt som han skriver på tavlan. Man skriver så pennan glöder men hinner inte lyssna nå på vad han säger. Ja han gör det inte lätt för mig som är så ovan. Får väl försöka förstå mig på boken. Inte heller den var lättläst. Har iallafall gjort första frågan på seminarieuppgiften. Känner att jag måste börja om jag ska hinna. Det är så mycket mer nu. Men jag tycker det är jätteroligt att plugga och tänka. MEN jag är livrädd för att missförstå. Man vill ju lämna ifrån sig ettbra arbete som man känner sig nöjd med. Har precis skrivit om stereotypier och attribution och attributionsfel... Mmm tror jag har lite hum iallfall :).


Tänkte lägga in lite bilder från våran skogsdag. Och nåt annat kort också. Sitter vid min gamla dator så nu har jag lite kort!
 

Träffade på den här läskiga typen i skogen... Ni skulle bara veta hur fort jag kan springa haha!

 
Ida & Noah


Barnens favorit i skogen FIKA!!!
Skit i svampen för tusan!


Köket och Ida som äter pizza vi gjort!                     

SovTime!!

Jag är trött ska sova nu. I morgon ä det allvar igen!
Socialpsykologi hoppas det är intressant.
Det låter så iallafall.
Nepp nu är det sängen som står på tur.
Natti natti!
Rolig blogg va hehe :D!


Sjuka barn är heeelt normalt!

Nu är jag så arg att det kokar om mig... Vad har man sjukvårdsupplysningen till om dom inte vill hjälpa. Människan pratade med mig som om jag inte vet någonting. Jag har en äldre dotter som haft alla dess möjliga virussjukdommar. Jag vet vad jag pratar om. Nu är det Noah som är sjuk och hans ögon är knallröda och geggiga misstänker öronvärk då han är ledsen och tar sig för öronen. Han har feber och varit förkyld i en månad minst. Men det är så j*vla NORMALT... Det är bara att stå ut. Men skulle man det som vuxen. Ha en hemsk klåda i ögonen och ont i öronen. En näsa som rinner konstant och en hosta som river upp lungorna hela nätterna?!
Men människa i telefonen säger att så är det. Han går på dagis och då får dom virus. Ja det vet jag. äter igen talade jag om att jag har ett äldre barn som varit väldigt mycket sjuk. Men Noahs förklning började innan han började hos dagmamman. Det är en månad sedan. Jag blir så less. Varför kan man inte få hjälp. Se sitt barn ha ont och må dåligt är bland det värsta som finns.
Nej akuten vill inte ta emot patienter. Jag skulle ringa till vc om det inte blivit bättre under helgen. Varför skulle det bli så himla mycket bättre under den här helgen när han varit så här i en månad. Tur att en okänd människa i telefonen vet när mitt barn är sjuk. Det är ju tur det hur skulle det annars gå. Jag som mamma vet nada!

Nu är jag så irriterad!! Ska lugna mig med en kopp te och kolla på bolibompa med mina klimpar!!!

Tentan tar vi en annan gång ;) Den var allt annat än lätt!

Säg IDA!!

Vet inte vad jag ska skriva men ångesten är  hemsk nu. Tenta ångest. Min första tenta någonsin. Alla säger ju att det inte är hela världen att kugga men usch va hemskt att ha den hängndes över mig i en hel evighet. Huu! Vill klara sociologin skinande. Men det är svårt. Sociologi är ingen dans på rosor. Det är väldigt intressant men det mesta är helt nytt för mig. Många nya begrepp och ord. Teorier och gubbar. Imorgon ska jag analysera runt 3 noveller enligt sociologiskt tänkade. Jag får ha med mig böcker och anteckningar men det känns jobbigt ändå. Tyvärr har jag svårt att tro på mig själv. Någonting som jag måste jobba med.
Förhoppningsvis så ska min utbildning bli en socionom utbildning innan jag gått ut. Tror faktiskt det börjar närma sig nu. Ska på en föreläsning om det i början på oktober.

Min lilla Noah har lärt sig ett nytt ord. Ett ord som han kanske skulle ha kunnat vänta lite med :). Ida är lite besviken på att han inte kan säga Ida än. Därimot säger han råtta. Haha... Ida sitter mitt emot honom på golvet och bokstaverar högt I.D.A IDAAAA. Men säg ida då...
Snart är det 3 års kalas här hemma. Om 1½ vecka. Hon längtar massor. Hon vill ha en princessklänning och en bil som går fort.
Förra veckan i skolan pratade jag lite med en tjej. Vi kom in på våra barn. Jag fågade hur gammal hennes dottar var och det visade sig att hon blir tre den 8 oktober och Ida den 5 oktober. Alltså åkte jag hem dagen inna hon födde sin dotter. Lite roligt. Nu går vi samma utbildning. Våra döttrar var nästan bb kompisar :). Men vad jag svamlar nu. Det är nog nerverna.
Ska iallfall åka till leklandet en sväng snart innan Jesper åker till jobbet. Sen blir det att plugga hela kvällen! kul...


Vart är min ork?!

Böckerna ligger i en hög på bordet. Dammråttorna yr in i hörnen och köket ska vi inte tala om. Fy hur det ser ut här hemma. Jag borde plugga, städa och roa barnen. Hur ska man hinna allt. Dessutom är jag sjukt trött. Orken finns bara inte.
Var på sista föreläsningen inför tentan igår. Den hade jag kunna varit utan. Ingen förstod vad han ville ha sagt. Slutade dessutom 2 timmar tidigare. Stackars dom som åker långt. Har nån i klassen som pendlar 14 mil med bil. Jesper jobbar just nu och barnen vilar. Noah sov när jag hämtade honom hos Liselotte och la sig när vi kom hem igen. Nu har han sovit ytteligare i snart 3 timmar. Ska nog gå upp och väcka honom och Ida!
Nej fy idag är det en riktig blädag!

Herr Kantarell...

Nu är jag så där dålig igen på att uppdatera. Helgen har ju varit helt underbar typ solen har har lyst och vi tilbringade hela lördagen ute i skogen och plockade kantareller. Hittade en hel del. Vi hade med oss mackor och varm choklad. Satt där på en sten i skogen jättemysigt. Men typiskt nog så kastade Noah iväg sin mössa. En ny villervalla så himla typiskt. Kunde väl ha varit den där simpla mössan från lindex.
Resten utav helgen har jag tillbringat med att skriva om Karl Marx, Max weber och Émile durkheim väääldigt roligt ;). Tråkiga sociologer med tråkiga teorier. Vi det går an med Karl Marx är inte rolig. Ännu värre var filmen syriana vi skulle se. Alltså det var bland det värsta jag någonsin sett. Så skulle man följa och analysera efter någon utav klassikerna. JIPPIII!!
Nu hela veckan blir det att plugga plugga plugga!!!!!!!!!! Tenta på fedag...

Nu har Noah vaknat av någon anledning... BAJ BAJ!!

Förbaskade seminarium!!

Tänk va seg jag är. Jag sitter här med min seminarium uppgift och fattar knappt någonting. Ska skriva om 3 gubbar som har stor betydelse i sociologin. Vissa teorier som dom tagit fram ska jag redogöra om. Men det är svårt. Dessutom så ska jag analysera en film syriana efter en av gubbarnas teorier. För det första är gubbarna som sagt jättesvåra att förstå sig på, å för det andra så var filmen helt värdelös. Här bara en politisk thriller hur kul låter det??? Satt i skola och kollade på den. Jag vred och vände på mig i stolen. En så otroligt dålig film.
Barnen är hos Liselotte nu så jag ska kunna plugga. Ska gå ifrån datorn nu så jag kan plugga. Måste komma en bit på väg.
Ska antagligen ner på stan sen och kolla på vinterkläder till Noah... Han kommer bara älska att gå runt i en klumpig overall och klumpiga vinterskor sen.... NOT!!!...

Plugg plugg!!

Cirkus Wictoria...

Lämnade in min uppgift idag på seminariumet. Men fy bubblan vad jag slet. Det var så skönt när jag fick skriva ut arbetet och lägga mig i sängen för att sova.
Men i morse var det dags för seminarium. Har läst om orden social ingenjörskonst, etnicitet, makt och allt vad det är. Så frågar seminarieledaren MIG vad är etnicitet. Allt bara ramlar av mig och jag kommer inte ihåg ett dugg. Gaaaahhhh-aaa. Men han hjälpte mig lite på traven och jag pratade lite på om invadringen från finland hehe.
När jag slutat hämtade Jesper upp mig. Noah skolas in och Ida är med hon också, så vi tog en lunch på stan. Sen var det dags för en familjedag i skogen med alla dagmammor. Vi bakade bröd och åt soppa i skogen. Det var mysigt.
Senare blev det cirkusdags. Barnen tyckte det var spännande. Noah var nog mest inne i det utav oss alla. Titta, titta satt han och tackade lite stressat för popcornen han skulle ha. I pausen tog sig Ida en ponnyridningstur. Hon hoppade iväg på den lilla ponnyns rygg som travade iväg. Folk runt omking skrattade och tyckte Ida var modig.

Nu sitter jag här och pluggar om en massa gubbar som är viktiga i sociologin. KUL... NOT! Hade klarat mig bra utan dom. Dessutom är litteraturen på engelska. Jag säger bara det att faktaengelska är svårt. Jag kommer seriöst inte fixa detta på engelska. Får läsa igenom och sen finns det fakta om dom i andra böcker eller på internet!

Som jag sagt förrut! JAG SKA FIXA DET!!! vill ju det...

Imorgon ska vi till stan jag och Ida. Hennes gummistövlar har fått ett stort hål i sulan, så himla typiskt. Har ju köpt två par stövlar till Noah redan. Han kan ju inte ha dom ena och Ida har för stora fötter. Fast först ska vi på loppis!!

Blir tyvärr inga bilder!!

Ingen tid att blogga!!

Sorry att jag är så seg att skriva blogg. Men jag har inte riktigt tid. Man är i skolan sen ska man hem och vara mamma också. När barnen väl gåttt och lagt sig så ska man plugga fast det känns som man har flera ton grus i ögonen. Borde sätta mig och läsa det sociala landskapet nu men men.

Igår var jag iallafall på stan med Linda. Sen åkte jag, Jesper och barnen till Jespers pappa för att kolla på valparna. Så himla söta. Bara 2 veckor var dom.

Inskolningen för Noah går bra. Jag var med två dagar förra veckan och han har superroligt. Den här veckan ska han vara där själv ja, Ida är ju där men utan oss. Men det är inga problem det där. Så himla skönt!!

På fredag blir det cirkus för oss. Cirkus Wiktoria kommer hit till hosjö/korsnäs på fredag så vi ska överraska Ida med det :)! Ska bli roligt...

Nej nu sk ajag läsa innan jag går och lägger mig!!

Ha det gott!!

Ska försöka skärpa mig att blogga lite mer :)!

Plugg plugg å meeraaa plugg!!

Usch sitter här med min seminarium uppgift. Den ska in skriftligt på fredag. Började igår med den men är inte klar på långa vägar. Det är ju så svårt att förstå. Tänk att 5 frågor kan ta sån tid. Sen ska det skrivas på datorn också. Vad har jag gett mig in på?!
Frågan vad innebär den sociala konstruktionen av verkligenheten? får mig att vilja spy. Det står i min bok på svenska men det är en konstig svenska det står på! Men nu ska jag fortsätta. Jag måste ju fixa detta...

RSS 2.0