Hemtentan i psykologi!

Nu är jag i princip färdig med hemtentan. Det har väl gått ganska bra. Vet faktiskt inte vad jag skulle kunna ändra på. Frågorna var lite luddiga. Men jag har gjort mitt bästa och hoppas på att det ska duga till ett godkänt. Nästa vecka börjar socialrätts kursen. Den blir nog inte lätt kan jag tänka mig. Det är bäst att läsa och lära sig riktigt. Blir det en salstenta på en sån kurs är jag nog ganska körd. Lagar hit och dit. Fast jag kan faktiskt tycka det är intressant.

Men nu ska jag göra mig klar innan det är dags att hämta barnen. Då åker vi till stan och köper stövlar till Ida. Dom är trasiga, hon blir ju blöt om fossingarna.

Ikväll ska jag putsa lite på tentan, sen skickar jag in den. Imorgon ska jag vara "ledig" hade tänkt städa lite. På kvällen kommer Madde och Andi hit och firar sista april med oss. Mysigt! Det blir grillat och skitsnack :)...


Tentamen vecka!

Har suttit med hemtentan hela dagen nu. Känns som jag har skrivit första uppgiften men jag hittar ingen "rödtråd" igenom den. Måste gå igenom den och kolla vad jag kan göra bättre. Jag hoppas jag förstått uppgiften nu och fått dit källorna som hon vill. Detta är inte lätt när man inte fått riktigt bra genomgång utav tentan. Hon har inte förklarat riktigt hur hon vill ha den. Säger lite olika till alla vilket känns osäkert. Men jag gör mitt bästa och hoppas det ska duga för ett godkänt iallfall. Nu ska jag snart hämta barnen. Så pluggandet är slut för ett tag. Kanske sätter mig en sväng ikväll också. Satte mig på altanen nu på slutet och det var väldigt skönt. Det är inte super oligt men det är varmt ndå. Vi har ju inglasat så det är ju rätt skönt.

Ihelgen har vi varit på Idas dansuppvisning. Det var så fint att se de små barnen dansa och visa vad de lärt sig under terminen. Jag var så stolt över min lilla Ida. Hoppas hon vill fortsätta nästa termin. Men det verkar så  henne iallfall. Det får hon bestämma själv. Nej nu måste jag sätta på mig andra kläder och kila iväg till dagmamman för att hämta dom. Blir en sväng förbi hemma hos Madde också. Sen ikväll ska vi grilla för första gången. Mums!!

Ha det bra!

Det är över nu!

Lite negativ IGEN då. Förlåt för det men jag känner mig lite som i en svacka just nu som varat väldigt länge. Känner att jag inte räcker till riktigt. Hade redovisning idag, tyckte alla var toppen så var det min tur, blää säger jag bara. Jag var så säker på vad jag skulle säga. Allt var så planerat jag hade pluggat hela kvällen och lite på morgonen om vad jag skulle säga. Men sen blev det inte alls bra. Blev fast i pappret och glömde vad jag skulle säga. Ååh jag måste lära mig det där. Men jag  var mest nervös för läraren som satt bredvid och lyssnade. ställde frågor och analyserade en från topp till tå. Hon är ju specialist på det ämnet, psykoanalys. Men  tjejerna jag redovisade med hade gjort ett toppenjobb.

Nu ikväll så har Zandra med ban varit hos mig. Jesper är ivag och spelar poker. Det var trevligt med lite besök. Ida och Freddan leker ju inte så ofta tyvärr. Men idag var det full rulle. Imorgon har Ida dansuppvisning. Det ska bli så roligt att få titta på henne. Ska filma så hon kan kolla på det i morgon kväll. Blir väl favoritfilmen sen kan jag tänka mig. Men nu måste jag ladda  filmkameran!

God natt!!

Psykoanalys

Sitter här med det där förbaskade grupparbetet. Det blir aldrig riktigt bra. Jag är sjukt nervös för att stå och redovisa i morgon. Vi ska redovisa om psykoterapi. Min del är hur man behandlas och vad som händer. Jag har en klump i magen. Min FOBI är att stå framför människor och prata, framförallt när ma inte är hundra på vad man pratar om. Visst jag är ganska trygg i mitt men imorgon när vi står där näst sist kommer jag skaka. Fy faan!



Så kan det se ut när man ligger där för att få terapi. Snygg bild som säger massor!

Nej jag undrar om jag ska vara nöjd eller hur det är. Jag är så rädd, liten och rädd...


Blääääää, myggen är tillbaka kom en och satte sig på min arm nyss.

Jobbig vecka!




Ångest det är hemsk ångest jag vaknade upp med i morse.
Vill bara att den här dagen ska vara över, helst av allt vill jag ha helg så jag
klarat alla jobbiga uppgifter för den här veckan...
Blää va dåligt jag mår!



Motgångar...

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Jag trodde mitt arbete för redovisningen var klar. Ska träffa A och L i morgon och gå igenom arbetet. Men idag fick vi veta att vi miss uppfattat och fick börja om. Men jag tror och hoppas det ska bli bra iallfall. Vi gör alla så gott vi kan.
Just nu känns mycket väldigt jobbigt. Får ta det lungt så ska det nog fixa sig. Man har ju motgångar i livet och dom är till för att klaras! Med lite uppmuntran så ska nog det gå bra också!

Vet ni vad jag fick en ny vagn idag. Vi har ju planerat en ny vagn men nu var det ett toppen erbjudande på en brio sitty på babyproffsen. Vi slog till efter en amssa velande hit och dit. Men nu ska jag sälja mina gamla vagnar. Jag är så nöjd! Noah också hihi!!

SKa snart gå och sova. det börjar bli dags. Har lite att göra imorgon.



Psykologin får mig att tveka....

Lilla hjärtart

Jag har världens sötaste dotter... Hon är så go! Hon kom upp nu i kväll och var sååå ledsen.
Grät så hon knappt fick fram ett ord om vad det var för fel.
Men sen fick hon fram att hon drömt om en prinsessa som var hemsk.
Hon sa buu hela tiden. Hon fick sitta uppe en stund med oss. Då sa hon till mig,
- tack snälla mamma att jag fick vara uppe med dig lite. Jag var så rädd!

Loppi och skrot mammas allt!


Söndag..

Sitter här med en uppgift till psykologin. Lite osäker på detta är jag verkligen. Det är en svår kurs med en svår lärare. Man blir väldigt osäker på sig själv i hennes närvaro. Men det är ett grupparbete och man vill ju inte förstöra för sina vänner heller. Vi fixar det!

Annars har dagen varit bra. Jesper kom hem på rast idag och det uppsakttar jag. Lite tid tillsammans iallfall även om det inte är mycket. Sen kom Lina med fam på besök. Deras lilla valp var med också. Så himla söt, en allergi vovve var det dessutom. Skulle absolut kunna tänka mig en sån. Men får vänta några år till. Vill ha lite mer tid om jag ska ha hund. Skolan och barnen tar ju min tid nu. Men nog skulle det vara bra mysigt :).

Nu ska jag fortsätta med min psykologi.

Bara jag loppi & skrot...

Idag har vi haft en bra dag jag och barnen. Vi tog en promenad till vivo för att köpa lite lördagsgodis. Tänkt fört köpa en glass till barnen men såg hur kladdigt det skulle bli för skrot i vagnen. Ojoj! Blev en tablettask istället. Vi skippade cyken för Ida. Måste skaffa en sån där stång så man kan hjälpa henne i uppförsbackarna och när det blir lite jobbigt för henne. Måste bara ta oss till biltema.

På kvällen kom Madde och Benjamin förbi en sväng och fikade med mig och barnen. Det var jättetrevligt med lite besök. Madde kan man alltid lita på :).

 
Barnen idag på våran
promenad i solen!

Härliga sol...

Lördag skönt med helg. Jesper jobbar tyvärr hela helgen vilket är enormt tråkigt. Helgerna blir så långa då. Svårt att roa barnen ensam hela helgen. Men idag ska vi nog ta en promenad, solen skiner och det är så fint ute. Men tror det blåser lite. Hoppas det inte är nå kyliga vindar :). Men Noah ska sova middag först tror jag. Blir nog bäst så. Kanske Ida ska få ta sin cykel. Hon är lite seg når hon cyklar, jätteduktig men tappar tålamodet på en gång om det kommer något imellan som grus eller en uppförsbacke.

Synd min familj bor så pass långt bort att jag inte bara kan åka till dom och fördriva bort lite tid.


Jooo, Noah har klippt sig eller rakat sig kanske man ska säga. Jag var så trött på han hockeyfrilla som det smetades mat och snor i. Nu är kalufsen borta och lättskött blev det :). Han ser lite ut som en gangster haha...




Ida på sin första cykeltur utomhus för ca en månad sedan. Lite klupigt i täckjacka kanske :)

Med i en tävling!



"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 400kr från CALIMERO hos Tant Ulrika, var med HÄR du oxå!"

Var med och tävla du också. Där finns så fina saker!

Känslan utav att vara iaktagen, men av vem??

Har en konstig känsla utav att någon tittar på mig. Det spelar ingen roll om det är dag kväll eller natt. Är man nere i källaren kan man tyckas höra fotsteg. Ida säger ofta att det är någon uppe mamma, eller att det kommer någon för trappen men det är aldrig någon där. Konstiga bankningar. Kanske inbillning eller är det någon där? Hur ska jag få reda på det då.
Ida pratar om barn som leker i hennes dockskåp eller sover i hennes säng. Hon säger även ibland att dessa barn inte tycker om oss andra. Vet inte men det är faktiskt läskigt. Ida kan även prata om något som sedan slår in, är hon synsk. Många tycker detta är struntprat. Men denna kännsla utav iaktagelse och Idas beteénde börjar få mig att tro mer och mer på något vernaturligt. Någonting finns i detta hus men vad?
Finns mycket jag skulle kunna ta upp här som har hänt. Glas som gått sönder, både Jesper och jag hörde det men vi hittade aldrig något glas. Dörrar som öppnas mm...

Vem & Vad??



Renovering pågår!!

Idag har det blivit lite gjort iallfall. Pluggade inför grupparbetet. Kom en bra bit på vägen men fick så ont i huvudet så jag var tvungen att lägga mig på kudden och vila en liten stund innan barnen skulle hämtas. Hela familjen tog en sväng till kupolen för Jesper skulle till jula. Men jag och barnen tog en sväng i de andra butikerna, hittade en mössa till Noah på P.O.P så fin så. Hittade faktiskt en tröja till mig själv också kors i taket. Nu på kvällen hade vi besök utav Madde, Andi och benjamin här på besök det var trevligt att få lite fika sällskap :).

I morgon ska jag åka barnfri till sågmyra med Madde. Måste vara där och hänga på låset. Jesper jobbar kväll så mycket måste hinnas med innan kl 14 :)!

Renoveringen på övervåningen har börjat också det är roligt. Båda barnen kommer ha rina rum där uppe. Hallen imellan rummen kommer bli ett mysigtt lekrum för barnen. En soffa och kanske en liten tv så smångingom. Men även trappen och hallen nere ska fixas till. Jag älskar förändring. Noah kommer antaglen få en fondtapet med blåa stjärnor på. Kommer bli toppen. I tapetkatalogen keek-a-boo har dom superfina tapeter till barnrum!



.
Min fina familj!


Två fina tjejer Ida och Cassi.
På pappas 50 års fest!

En mysig påsk på havet

Nu har vi kommit hem från våran lilla resa. Det var helt underbart. En massa tid med familjen även om min lilla son har lite för mycket energi ibland. Han är överallt och springer. Men han är min älskling och han har energi och det är ju bra. Man ska ju vara sån vid 1½ år. Men resan var bra som sagt. Vu har ätit otroligt gott både middagar och frukost och allt vad det har varit. En del godis blev det också :). Ida har dansat på dansgolvet sent på kvällen, blev en riktig kändis där på båten. Alla visste vad hon hette och vad vi hette (!). Hon är inte så blyg om man säger så. Svårt att skriva allt vi gjort. Men jag lägger upp någon bild, en bild säger ju mer än 1000 ord sägs det ju.

Sen har jag fått jobb inför sommaren också. Är så skönt att veta att man har ett jobb. Ska jobba på ett boende för personer med Aspergers. Ska bli väldigt intressant. Är så glad att jag fick jobb någon annanstans än på min tjänst. Vill se någonting annat än äldrevård nu. Tar min chans nu när jag har möjlighet. Dessutom kan detta ge mig mycket i min utbildning. Så jag är jättenöjd. Sommaren är räddad :).



Bilder från Tallinn resan! Vissa vackrare än andra ;)

Vill önska er en







GLAD PÅSK!

Åker bort i några dagar nu, wiii...







Påskharen var hemma hos också ;)








Loppi och skrot, mammas allt!

Snart åker vi, ska bli helt underbart att åka iväg. Vi längtar allihopa. Framförallt Ida. :D.. Wiiii-hoo!

Nu har jag städat och städat. Plockat oihop och vikt alla kläder som låg överallt i vårat torkrum. Nu är det vikt och ligger i våra gaderober. Sen tog jag tag i våran föredetta tvättstuga. Den var skitig kan jag lova er. Men vi ska väl snart riva den och göra ett rum av det. Ett lekrum ligger väl i planen men vi har lite andra funderingar. Får väl se vad vi har råd med. Pengarna styr ju en del tyvärr. Som student är man ju inte miljonär, tyvärr. Men nu känns det ganska bra. Marsvinen fick nytt och fint i buren också.

Tidigare idag har jag varit på lasarettet. Kollade vad jag har allergi för, varför jag fick en reaktion tidigare iår. Men nötter var det inte. Jag får äta nötter, ni kan inte gissa vad glad jag är. Jag ÄLSKAR ju nötter. Mmhmm men vad var det då som gjorde att jag svullnade uppp och fick svårt att andas? Det vat jag inte riktigt än. Han sa att det kan ha varit nässelutslag som satte sig i ansiktet. När det sätter sig i ansiktet ser det värre ut än om det sätter sig på benet. Ska få komma in i höst och kolla om det var min migränmedicin som spökade. Men det trodde han inte. Det är ytterst ytterst ovanligt. Gjorde ett pricktest iallfall. Där fick jag veta att jag är väldigt allergisk mot pälsdjur och pollen, alla grässorter och typ alla träd. Så nu vet jag varför jag snörvlar och det kliar nå hemskt i halsen. Jag har ju börjat reagera på pollen. Nå ja nog om det. Nu har jag medicin och grejer för min allergi. Aldrig nån hund för mig alltså, depp depp.

Nu ska jag snart sova. Är trött! I morgon ska jag iväg på en sak jag inte tar upp här än. Får se hur det går först.

Natti natti!

Hur ska jag orka??

Barnen skriker och bråkar, gör inte som man säger endast tvärt emot, hemma är det stökigt, diskmaskinen är full med ren disk, leksaker överall´t, källaren skulle behöva sig en rejäl storstäning, likså överväningen, plugga skulle man behöva också, hur ska jag orka allt det där jag har varken ork eller tålamod idag. Ge mej styrka någon.

Ida sa precis till mig, - Mamma ibland är du glad.

Usch vilken hemsk mamma jag är idag. Men jag har för mycket att göra men för lite ork.

Förlåt att jag klagar! Man ska väl vara glad när solen skiner och våren är på väg. Det blir nog bättre med ett litet breake till helgen. En resa sitter verkligen på sin plats!

Pappa 50 år!

En usel bloggare är jag.

Nu har jag iallfall gjort tentan. Tentan som var super svår. Inte var det lätt inte. Förstår inte riktigt hur dom räknar poängen på tentan. tror den kan bli lite svårrättad. Men det där vet väl lärarna bättre än mig antar jag. Får hoppas på det bästa. Skulle jag bli godkäns är lyckan total. Då skulle jag kanske känna big bekräftad på att jag fattar det igentligen. När jag sitter på föreläsningar och läser i böckerna tycker jag att saker och ting är på plats. Men sen när man sitter på den där tentan faller allting bort. Det är lite synd. Jag har tyvärr alltid varit sån när det gäller prov.

Men efter tentan åkte jag med två klasskompisar till mamma och pappa. Så snällt att jag fick åka med. Räddningen i helgen hehe. Festen för pappa var toppen. Blev en trevlig och lyckad kväll. Jag hoppas han också tycker det. Mamma hade gjort god mat och farmor en god tårta.

Nästa helg bler det en resa för oss. Det ska bli sååå roligt. Behöver en sån sak att se framemot! Wiii, jag barnen , jesper mamma pappa systrarna och syster elins kille. Åh, jag längtar!

Tentaångest IGEN!!

tänk va jobbigt det ska vara att öppna bloggen och skriva några rader. Men just nu så är det jättejobbigt. Har haft sån tentaångest i veckan så jag har inte haft tid. tentan som inte blev av i fredags ska jag ju skriva i morgon. Bära eller brista. Men det känns inte bra längre. I mitten utav veckan kände jag mig "lugn" men inte nu mer. Om ni inte visste det förrut så säger jag det igen jag HATAR tentor.

Pappa kommer iallfall och hämtar barnen idag. Det blev ju så eftersom jag var tvungen att ändra mina planer helt pga det där sabotage med polarbröd i micron. Jag tror det var planerat iallfall. Jag hade ju tänkt åka till avesta idag och hjälpa till. Men nu måste jag stanna i falun och åka i morgon. Jag överlever men gillar inte att ädra mina planer så här. USCH!

Ska ner på apoteket en sväng idag. Har lite att uträtta.

Nu ska jag försöka vila lite. Noah och Ida tyckte det var morgon alldelens för tidigt i morse. Mådde inte så bra igår kväll. Vet inte vad det var för fel.

Jooo, jag har ju börjat med psykologikursen nu. Har sett framemot den hela terminen. Men första intrycket var inte så bra tyvärr. Nu är det tur att jag gillar psykologi för med den läraren måste man ha självdiciplin om man ska komma någonstans. Hon är... lite.... annolunda! :)

RSS 2.0