Två brända polarbröd kan ändra en dag för många...

Måste ju skriva om skämtet igår som var på riktigt. Man trodde ju inte det var sant. Tentan började kl 13. Strax där efter satt man och skrev. Skitsvår var den. Kl 13.50 ringer något vilket jag trodde var en bortglömd mobil. Men det luktar bra konstigt också. Nehe säger tentavakterna det är bara för er att lämna tentan och göra den en annan gång. BRANDALARMET GICK. Mitt i tentan. Någon hade tydligen glömt två polarbröd i en micro, eller glömt vet man inte heller det kanske var meningen. Men det började brinna iallfall. Så tentan blev inte av igår helt enkelt. Kände mig besviken på situationen. Men den var svår så det kanske var en chans att vi ska få göra den igen. Få en vecka till på oss att plugga. Tentan blir på lördag istället. Vi som ska till Avesta då för pappa fyller 50. Så himla typiskt. Hur ska jag lösa det nu då: Hade tänkt åka på fredag men nu går inte det. Så irriterande.

Men Madde och Elin var snälla och tog hand om mina barn medans jag skrev tenta. Men kände mig lite smått otrevlig när jag kom hem. Var på dåligt humör. Hoppas dom inte tog illa upp. Jag var hemskt tacksam!

Nu ska vi fixa lite här hemma sen ska vi möta upp syster på stan.

Tenta i socialt arbete..

Usch idag är det tenta som gäller. Jag börjar tveka mer och mer på att det kommer gå bra. Jag är ju livrädd för tentor. Ont i magen och mår ialla hela dagen. Det är en tenta dag det. Dessutom är tentan mellan 13 och 17 vilken tid på en fredag. Fredagar ska man njuta på och längta efter. Min fredag har endast sprungit fram och jag är haft ÅNGEST, en ångest som inte går att beskriva. Men jag går dit gör mitt bästa. Bära eller brista det är fragan. HATAR SALSTENTOR... Hellre en hemtenta för min del.

Nog med klagomål.

Längtar tills i kväll när det är gjort

Kraaam!

Plugg och spöken...

En liten paus i tentaplugg. Vet ni att jag är så stressad att jag mår illa ständigt just nu. Det är så mycket att läsa. Vad ska jag begränsa mig till? Vad är viktigt? Säg det. Jag ska klara tentan på fredag. Får inte missa på den. Då skulle det kännas hemskt.
Ska ha tenta i socialt arbete. Jag har ju jobbat så lite känner man igen ifrån verkligheten, iallfall lite från SoL. LSS är helt nytt. Visst jag har vetat om lagen och vad det är osv min inte så mycket mer. Nu ska jag veta massor. Socialpolitik, etik, integration, inkludering och allt vad det är. Hur sjutton ska jag komma ihåg allt i mitt lilla huvud på tntan. Får ju väldigt lätt blackout. Det är ju det som är med mig. Jag kan men jag minns inte när det gäller. Blir alldelens nervös. Men det har ju faktiskt gått bra hittills i skolan. Men just den här tentan känns enorm. Men det är en 15 p kurs och vi har mer än en bok kan jag säga. Nå ja det är väl bara att plugga tills det ryker ur öronen.
Nog om mitt plugg....

Igår kom Madde och Elin hit och höll mig sällskap. Jesper är i tällberg med jobbet. Vi kolla på en skräckis av alla filmer. Men jag älskar skräck. Hihi. När jag gick och la mig så hörde jag massor med konstiga ljud, tillslut Mammaaaa jag vill kissaaaa :). Men Ida var lite konstig igår kväll. Hon hörde saker och var rädd på riktigt. Tror hon är lite synsk den damen. På riktigt alltså, skratta ni bara men hon hör och ser ofta saker. Lovar att jag ska ta upp det med er en annan gång. Nu måste jag återgå till mitt pluggande!

Hohoho


Tänkte höra mig för... Men kommer du om jag har en Me&I visning hemma?


Tröttsamt...

Nu har min stålmage gett upp. Igår var det min tur att åka på magsjuka. Mådde lite konstigt hela dagen i skolan. När jag kom hem var det soffan som gällde. Sen var det kört. Fick sova ner i våran mörka kalla källare. Ingen tv ens. Låg och tittade lite på datorn. Men sov mest. Vill inte smitta mina små. Dom har väl haft kräkningar nog för en bra tid framöver.

Nu mår jag faktiskt ganska bra. Men lite sliten är jag allt. Huvudvärk och öm i kroppen. Undra om jag törs dricka någonting nu?! Vill inte kräkas igen. Det är vidrigt!

Ska titta på skoluppgiften och skicka iväg den. Sen ska jag vila. Måste vara pigg när familjen kommer hem...

Lite minnen från förr...


Sitter vidmin gammla dator. Där finns ju alla kort saknar ju att titta på dom ibland. Tittade i Idas mapp När hon var mini. Kanknappt fatta att honvarit så liten. Nu är hon 3½ snart och en bestämd liten dam. Hon vert vad hon vill. Tänk nu är hon ute och cyklar och är väldigt sjävständig. Tycker det är helt fantastiskt att det är min lilla dotter. Minns så väl när allt satt igång med henne. Gick till sjukhuset för att göra en undersökning och kom hem med en liten dotter på 2800 gram. Nu är hon en storasyster som hon blev redan vid 1 år och 9 månader. Inget vi ångrar att våra små kom tätt. Det är så roligt nu när de leker tillsammans. Visst dom bråkar en hel del också. Men det kallas väl syskonkärlek. Bjuder på lite blandade bilder fårn tiden då barnen var nya :)...


2 dagar innan Ida kom
till världen!


Ida alldelens ny!

Ida 5 månader

Ida 4 månader

Magsjuka 13 månader


Ida 16 dagar                     Ida 8 månader         Exakt en månad kvar
                                                                                tills lillebror kommer


Sen var det dags för en liten bror. Daen han bestämde sig för att titta ut kändes overklig. Trodde länge på magsjuka men skulle verkligen magsjuka göra så fruktansvärt ont? Nej det var värkar jag hade. Barnet bestämde sig för att komma ut på den beräknade dagen 16/7 2007. Första mötet mellan storasyter och lillebror var känsloladdat. Ida ville inte riktigt t till sig mig och lillebror. Men när vi kom hem så släppte det Ida var så stolt över sin lilla bror! Att ha fått två friska och fina barn är det bästa som kan hända. Det är ingen dans på rosor alla gånger, men varje dag som mamma är helt underbar. Jag är så stolt över mina barn...
Så var det dags igen
4 dagar kvar!


Resultatet, en liten bror.

Sötasten i hela världen!

Noah 4 månader

                          Noah 5 månader, en söt krabat..
"Om ni bara fötstod vad ni betyder för mig, älskade skrot och loppi"

 Laktosallergi?!

Dåså har vi varit hos läkaren med Idas problemmage. Alla dessa vakna nätter med magont och kräkningar beror troligtvis på laktosallergi. Nu blir det mjölkfritt för Ida ett tag framöver. Läkaren kommer höra av sig om en ny tid och en remiss till dietisten kommer komma. Magsjuka kunde vi i princip utesluta. Eftersom den har hållt på som den gjort beror det på någonting annat. Det är ju så fruktansvårt synd om henne när hon får så ont att hon spyr. Nå j vi får se vad som händer. Men läkaren är toppen och tar oss på allvar. Så himla skönt!
 
Efter läkarbesöket så blev det en liten sväng på stan. Har hittat en jacka till Ida jag vill köpa till henne. Visade henne den idag då säger hon att en sån vill hon då inte ha för den är ful. Tänkte att en brun skulle vara roligare än rosa. Varje fläck kommer ju synas på en rosa. Blir nog en brun iallfall ;). Sa att hon kan ju ha en rosa mössa eller kjol till. Då gick det väl an.

När vi kom hem så gick vi ut en sväng med Madde Ida tog sin cykel. Det gick riktigt bra. Hon trampade på en vurpa. Uppförsbackarna far lite jobbiga. Men med lite träning så kommer det bli toppen!!

Nu blir det dags för lite kvällsmat innan bompa!

Magbesvär...

Idag var det skoldag igen. Ganska skönt att vara tillbaka där man hör hemma. Äntligen tillbaka till böckerna och allt plugg det för med sig :). Den här veckan är "lugn" i skolan men tentan närmar sig. Lite läskigt är det allt den kommer bli stor känner jag på mig. Lärarna är väldigt stränga med litteraturen så det gäller att läsa.

I morgon ska Ida till läkaren med sin besvärliga mage. Vad är det för fel på min stackars loppi. Någonting stämmer inte iallafall. Hon har jämt ont i magen och kräks oftare än vad som är normalt. Svårt att tro hon har haft magsjuka 4 ggr nu sedan början utav feb. Hon kräks dessutom i flera dagar upp till en vecka. Hoppas hoppas läkaren tar mig på allvar. Jesper kan tyvärr inte följa med mig :(.

I fredags hämtade jag ut barnens pass. De är så söta ser ut som små brottslingar. Tycker passkort blir så konstiga. Men söta var dom allt ändå.

Igår var det dags för benjamins dop. Jag Jesper och Noah kom iväg. Men Ida fick vara hemma med mamma. Hon var slut efter sin magont kväll/natt. Stackars lilla loppi. Hon var väldigt mån att Benjamin skulle få sitt armband hon hade kämpat med, å det fick han så klart :). En liten teckning skickade hon med också.

Nej nu har äntligen Noah somnat. Han har varit så orolig och ledsen nu i kväll. Han vägra sova. Stackars lilla skrot

Loppi och skrot det är mina små älsklingar det...

Pettson & Findus

Ligger i soffan och tittar på melodifestivalen. Men jag har lite svårt att koncentrera mig på bara det faktiskt. Måste göra en massa annat imellan. Dessutom är jag aldelens ensam här vid tven. Barnen sover. Hade tänkt att Ida skulle titta med mig men hon var så trött redan kl 18 så hon sover skönt nu. Noah har ingen ro att tittapå tv alls. Han måste ju leka och sånt. Jesper fixar och donar i sitt älskade garage som vanlig skulle jag vilja säga. Men visst man ska väl njuta utav tystnaden.

Jag och Ida var iallfall på bio idag. Vilket var väldigt spännande för Ida. Hon var övertygad om att allt var extra stor på bion. Stooor tv stooora stolar stora godisar och en STOR toalett. Alla kan sitta på toaletten samtidigt då mamma. Ja men lite besviken blev hon sen när det inte riktigt var som hon trodde. Allt var normal stort utom "tvskärmen". Hon var lite skeptisk till det höga ljudet men sen  när filmen väl började var hon knåpptyst och tittade på filmen med stora ögon :)... Det ska vi absolut göra om!

Nej nu ska jag kolla vidare.. Baj!

Trams...

Känner mig riktigt uttråkad just nu. Tittar lite på lyxfällan, folk är inte kloka. Köpa snus för 3500 kr i månaden det kan ju inte vara sant. Hellt sjukt ju. Då måste man ju nästan skaffa hjälp tycker jag. Det är inget mänskigt beteende att snusa så mycket, eller?

Har lite planer för helgen. På Söndag ska vi ju på dop. Söta Benjamin ska döpas. Ida längtar efter att få se "menjamin dopas" haha.
Sen har jag en liten plan för mig och Ida på lördag. Tänkte ta min dotter på bio, hennes första biobesök. Pettson och Findus blir det isåfall.Tror hon skulle gilla det.

Nej jag känner inte alls för att skriva blogg. Tråkigt va, haha när jag väl skriver. Men jag är i en period som jag inte tycker bloggen är så rolig. Skriver när jag har lust helt enkelt!
Men i morgon är det sista dagen på min vfu. Har trivts jättebra men det ska bli skönt att komma tillbaka till skolan
.

Pettson och Findus - Glömlighe
Lånad från www.sf.se

Håll tummarna för oss!

Noah mår bra nu. Har ätit lite hälsofil och druckit vätskeersättning. Han har inte kräkts sen igår kväll nu hoppas vi på bättring och inte nå mer magsjuka. Jag är så rädd att lilla Ida ska åka på en vända till då blir det den 3:e för henne på väldigt kort tid. Det kan väl inte vara rättvist.

Nu ska jag läsa min spännande bok etik i socialtjänst. Det ni ;).

Bye bye

En sjuk prins...

Nog var det magsjuka allt. Torkar för fullt här hemma. Tvättmaskinen går iett. Just nu ligger "offe" där och det är inte poppis. Noah går runt här och är allmänt deppig. Så blir läkarbesöket inställt som sist utav samma orsak. Är det ett skämt, vem vill jävlas med oss. Maktlös mamma är jag. Varför blir mina barn magsjuka helatiden?? :(

Nu får det vara nog...

Helgen tog fort slut. Har varit ensam med barnen näst intill hela helgen. Jesper har jobbat och slitit. Igår var vi ute lite och gjorde en snölykta, eller vi och vi. Barnen tröttnade ganska fort så där stog jag. Ida blev lite sur när vi inte kunde göra en snögubbe men snön var inte sån. Är ju sån skare. Men idag har det snöat hela dagen. Så nu har det kommit massor med ny snö. Jag som önskar mig vår och lite värme. Skulle behöva det känner jag. Är trött på vinter och allt vad den har med sig. Sjukdomar och en massa basilusker.
Noah har gnällt lite i eftermiddag/kväll sagt aj aj och tagit sig för magen. Jag har lagt honom på soffan och massera magen lite. Nu på kvällen blev han ännu mer "gosig" lite febrig. Sen kräktes han också. Bläää... Måtte det vara nåt annat än magsjuka. Nu är det nån timme sedan och han sover efter en timme i badet. Han var pigg. Jag kan misstänka förstoppning också, "hoppas" det . Får se hur natten blir. Håll tummarna för oss.
Vill inte ha sjuka barn i veckan. Har ju min vfu. Nå ja! Men Noah ska ju till barn i morgon och kolla sin misstänkta allergi. Sist vi hade tid så fick Noah magsjuka och vad händer nu. Jo dagen innan vi ska dit kräk han. Undra om han inte vill dit. Nå ja nog om det!Noah och "offe"!

Hur kan man?!?!

Nu förstår inte jag någonting. VEM röstar på Caroline af ugglas låten är ju hemsk?
Mmm det är ju tur vi tycker olika. Nej jag kan inte förstår faktiskt.
Blir lite uppröd, har aldrig kunnat med hennes musik eller sättet hon rör sig på när hon sjunger.
Sorry men jag skäms om hon vinner allt. Huu!!


Eller vad säger du Madde?
Hahaha!!

Kräsen 3åring!

Maten är klar och jag väntar på att min anda hälft ska komma hem på en snabb lunch innan han åker tillbaka till jobbet. Han jobbar dubbelt hela helgen. Det är så tråkiga helger. Måste plugga och roa barnen. Just nu sitter Noah vid matbordet och kan inte förstå varför han inte får nå mat.

Min vfu är rolig iallafall. Vet inte om det är min dröm men ändå ett givande jobb. Min handledare är toppen och hjälper mig massor. Är mån om att jag ska få se så mycket som möjligt.

Här om dagen fixade vi pass till barnen eftersom vi ska på en liten resa i påsk. Det var en spännande upplevelse, Ida tyckte det var läskigt att gå in i polishuset så fort hon såg en polis stelnade hon till. Hon trodde hon skulle bli kvar. När dom väl skulle ta kort så blev min lilla treåring inte nöjd med bilden. Det ska börjas i tid eller? Men kvinnan tog ett nytt kort på Ida så hon blev nöjd. Jag tyckte visseligen att hon var otroligt söt på första bilden men det var ju jag det. Hon själv kommenterade att hon visade ju tänderna.

Nu ska jag avbryta ett bråk mellan syskonen gullstrand...

Min vfu

trivs jättebra på min vfu. Har träffat mycket folk med olika ansvarsområden. Många kända ansikten som gamla chefer har jag tträffat på :). Det har faktiskt varit kul. Igår var det mycket information om verksamheten. Idag har jag varit på vårdplanering och teamträff. Det är roligt att få se lite utav varje. Jobbet som biståndshandläggare har faktiskt överraskat mig positivt. Kan mycket väl tänka mig att jobba som det. Ett fritt jobb med mycket eget ansavar och självdisiplin. Men ändå väldigt givande och man får ta både svåra och lite lättare "fall".
Jag ser framemot de kommande veckorna. Hoppas detta ska ge mig massor :). Min handledare är mån om att jag ska få se så mycket som möjligt och det jag har chansen till på deras arbetsplats. Nästa vfu har jag tänkt att kansek gå med en enhetschef. Även det är ett jobb som jag har svårt att tänka mig men kanske blir positivt överraskad där också. Får väl se nästa temin :).

Nu måsta jag gå och sova. Ska göra en tidig kväll. Har ont i huvdet, väldigt ont och jag vill orka med dagen i morgon. Jesper pysslar i sitt garage med hjälp utav Roger så jag kan ju lika gärna gå och sova, så natti natti.Flumkort på mina älsklinger.
Inte van att vara utan dom så här mycket.
Sakanr dom massor hela dagarna.
Loppi och skrot!

I morgon är det vfu...

Sitter här med lite huvudvärk och trött. Men det är väl så man får lida efter några glas vin och en kväll på Harrys. Jag har inte haft ont i huvudet på hela dagen men nu kommer det krypandes. Blev iallafall lyckat igår. Vi åt tacos och pratade lite. Sen gick vi vidare ner på stan eller gick å gick det var väl att ta i det blev bussen. Kom hem 02.30 i natt. Jag är inte van precis att vara uppe så sent. Men det var väldigt trevligt.

Idag har vi tagit det lungt var ut en sväng på promenad med Madde. Skönt med frisk luft. I morgon är det dags för vfu. Ska bli spännande. Ska gå tillsammans med en biståndsbedömare. Ser framemot 2 veckor ute i verkligeheten. Men lite nervös är jag :).

Nu ska ja slå ihop datorn. Madde och Andy kommer förbi snart.

Hörs!!

RSS 2.0