Motgångar...

Sitter på min inglasade altan och pluggar till uppsatsen eller jag har pluggat, nu är barnen hemma och det går inte så bra att plugga då. Men känner mig lite ensam och kluven vid uppsatsskrivandet. Vet inte om jag gör rätt eller hur jag ska göra med mitt empiriska material. KÄNNER MIG STESSAD OCH deppig! Men det ska nog ordna sig hoppas jag. Har aldig läst så mycket böcker som jag läst den senaste veckan. Det är såå intressant.
 
 Sen var det hälsan också. Den är inte på topp. Det är det ena och det andra. Ska in och ta ytteligare ett cellprov för att ett bslut ska tas om vad som ska göras och återgärdas. Det känns inte alls roligt.Men jag hoppas på det bästa och att allts ska ordna sig.

 Snart ska jag äntligen börja jobba också. Ser verkligen framemot det. Ska vara på samma ställe som förra sommaren och där trivdes jag jättebra. SKa bli roligt att se hur det är där nu. Ser fram emot en sommar där med alla!

Sen vill jag bara tala om hur trött och less jag är på POLLEN!! Bläääääää


Kvinnomisshandel...

Sitter och läser böcker till min uppsats. Igår lånade jag en bok och som alla som känner mig vet så gillar jag inte att läsa böcker. Kan vara det västa jag vet. MEN plötsligt händer det och jag läser en bok på mindre än ett dygn. Har läst en bok som heter nattmaran, den är gammal utgiven på 90 talet, men så gripande och sorglig.

Den handlar om en kvinna som träffar mannen i sitt liv tror hon, men det visar sig att mannen är ett monster. Han går på droger och alkohol, det börjar med att han ger henne en örfil men denna misshandel fortsätter och blir värre och värre för varje dag. Maria som kvinnan kallar sig i boken har svårt att inse att situationen är oacceptabel, hon älskar den mannen och när han är nykter är han den mest romantiska och finaste man hon träffat. Men han kallar henne för det ena och det andra när han är full. Han har kontrollbehov och låter henne inte göra någnting tillslut inte ens gå på toaletten ensam. Den är gripande och historian är helt fruktansvärt.´

Man kan inte förstå hur svårt det är att bryta med en människa trots att personen förstör hela ens liv. Detta kan man nog inte förtå om man inte varit med om det själv. Hon kände sig ensam, skamsen, maktlös och stämplad som misslyckad. Tappade förtroende för myndigheter som socialtjänst och polis. Ville inte gå till kvinnohem.

Jag sökte lite på internet om boken och hittade på en till bok som samma kvinna skrivit nu under sitt riktiga namn Anna Videll, boken heter Dårskap för två: med livet som insatts. Den ska jag läsa så fort jag fått tag på den. Anna är även ute och föreläser och hjälper kvinnor i kris!

Jag briner för detta ämne. Skulle vilja hjälpa dessa kvinnor, kvinnor i stor kris som behöver någon som finns där för att lyssna och hjälpa till. Detta ska min uppsats handla om!!Ida & Noah

Idag börjar det! B-uppsatsen ska vara på g. Min är det, jag läser och läser, har hittat en sån bra bok som jag inte kan slita mig ifrån. Den handlar om en kvinna som blir misshandlad utav sin sambo den är visseligen väldigt gammal och skriven dagboksformat men väldigt berörande! Blir att fortsätta med det när barnen har gått i säng.

Tänkt visa några bilder som Elin har tagit på mina barn, alla togs i färg men hon gjorde om dom så jag fick se dom i svartvitt också! http://elinheffler.blogg.se/

Här kommer några som hon tog igår på våran tomt.

 
  

Mina barn!


RSS 2.0