Våran påsk

I helgen har eller det är fortfarande påsk, det är en sen påsk i år meeen vilket underbart väder vi har. Solen skiner, himlen är blå och allt är bara så underbart. Igår åkte vi till Avesta för att fira påsk med familjen. Barnen fick några ägg, men jag fick inte ett enda :(... Barnen frossa i godis coh mat, livet kändes nog som en dröm för dem igår. Vara ute och leka i kortärmad och äta massa godis :).

Här kommer några bilder!


 

Glad Påsk från oss!

 


Vila i frid

Något tråkigt hände här hemma i morse. Idas ena marsvin som endast var ca 6 månader låg död i marsvinslandet i morse. Jag har anat att något var fel med Mog ett tag, han har varit lika liten sedan vi köpte honom fast han ätit och varit pigg å glad. Men något var inte ok med honom. Imorse låg han fridfullt i marsvinslandet som vi kallar buren då den är stor och fin och är som ett marsvinsland. Det andra marsvinet Johanna satt bredvid Mog och tittade, gick undan och fram till honom igen. Ida gråter floder och älskade verkligen Mog, tillbringade timmar med honom varje dag.


Johanna, Mog och marsvinsland!

  


...Ida och Mog...


Våren är på g med stormsteg....

Idag har jag och barnen varit till familjecentralen här i Falun. Ida skulle på 5½ års kontroll inför skolstart. Hon fick klippa och rita olika former. Hon tyckte då det var alldelens för lätt så hon fick även rita en flicka :). Hon klarade det galant. Hon hoppade på ett ben och tyckte även det var en alldelens gör lätt utmaning. Hon följer kurvan i både vikt och längd sedan hon föddes. Läkaren så att det såg perfekt ut, min Ida är perfekt. Sen kom den där sprutan sist av allt. Men hon sa inte ett ljud då heller. Tittade bara på den och ryckte på axlaran :o. Vad har hänt men min tös. Det var ju samma sak förra veckan när hon skulle ta hål i öronen. Jag har ju frågat henne att tag om hon vill, men hon har hela tiden sagt ett bestämt NEJ! Men en dag förra veckan när vi var på kupolen såg hon ett par fina örhängen. Jag talade om för henne att hon kan inte få sånna förns hon tagit hål i öronen. Men då gör vi det NU sa hon bestämt. Med bestämda steg gick vi mot hårsalonen där de gjorde hål i öronen, det gick sååå bra. inte ett pip från henne. Nu är hon så stolt och en liten strasspärla glittrar på hennes öronsnibb :).

En sak som är drygt just nu är pollen, jag har känt av den i några veckor men nu är det jobbigt. Det kliar och näsan rinner. Man känner sig förkyld men ändå inte... Men det positiva med det är ju att våren är på väg.

Såg igår att några buskar börjar slå ut och vårblommorna blommar förfullt. Helt underbart är det, tjohoo!!

Nu ska jag fortsätta städa lite, sen blir det ut på gården och pyssla lite, om nu Noah blir lite piggare. Ida ska fortsätta träna på att cykla. Där har tösen INGET tålamod alls, livrädd är hon!!!

Förändringar i livet...

Nu ni är det väl dags för ett nytt inlägg. Har ju hänt lite den sista tiden iallafall.

Jag har ju som känt tagit ett studieuppehåll, älskar att vara student å plugga, skriva uppgifter och fixa dom. det är en utmaning som jag mår bra av. Meeen den sista tiden blev allting så väldigt tungt. Struligt och jag orkade inte längre kämpa. Det resulterade i att jag bestämde mig för att ta ett studieuppehåll. Gick några veckor i ovisshet om vad som skulle hända.. Ekonomin krasha men vi gjorde det bästa av situationen och vi klarade det. den 14 mars började jag på min tjänst i falu kommun igen som undersköterska. Hemtjänsten norslund blev det. Jag trivs jättebra i gruppen, underbara människor helt enkelt. Jag är glad att jag får arbeta tillsammans med dom.

Men en annan sak som är mindre rolig är att mina barn hela tiden åker på olika virus. Nu är Noah febrig och väldigt hes. SUUUCKK, så himla tråkigt. Hoppas det går över fort och att han snart är frisk igen. ihelgen ska jag jobba och tänker inte vabba. Nu får det vara nog!!!!!

På tisdag ska min stora tjej till bvc, det var inte igår ska ni veta. Hon ska dit på 5½ års kontroll. Snart är det ju skoldags för Ida. Spännande :)..

Nepp nu ska jag ta hand om min lilla sjukling!
RSS 2.0