Pasta med tomatsås!

Idag åt vi hemmagjord tomatsås och pasta. Hade Dick velat ha färsk pasta men tog det som fanns hemma. Det blev gott men godare har jag ätit!


Saknar...

Idag är en jobbig dag! Saknar min familj i Avesta, ibland känns det som man bor på andra sidan jorden. Ingen har tid att hälsa på, det blir så omständligt. Jag kan inte bara åka, det är frustrerande :(... Vissa dagar känns ber ensamma än andra!


Noah är fiskvakt när jag rengjorde akvariet :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/417252/images/2012/pic_186922957.jpg" class="image">


Fredagsmys

Idag var jag med barnen på stan! Hade ärenden som vi var tvungna att fixa. Sen åkte vi till Norslund och firade Isabell som fyller 4 år idag. Vi började med att fika, en varsin semla på focus blev det, mums!
Linssoppa med scones!

Gjorde en god soppa på röda linser nu till middag! Den var enkel och god, till det gjorde jag scones med sesamfrön på. Den soppan blir fler ggr. Måste ju bli betydligt duktigare på att få i mej alla näringsämnen, mina värden och mage ska må bättre.


Idas tur att vara sjuk!

Nu har det gått över en vecka och jag har inte uppdaterat min blogg, men den är ju så tråkig. Skulle vilja ha någon fin design på bloggen. Har funderat på att byta blogg till blogspot men det är ju tråkigt att lämna den här också. Den har ju några år bakom sej nu. Någon som är duktig på design som skulle vilja hjälp mej?

Idag är jag hemma med Ida, hon hostar och mår inte alls må vidare. Hon klagar över huvudvärk och är mycket tröttare än vanligt. Missar en jobbdag igen, känns inte alls bra, känner mej så dum mot arbetskamrater. Försökte få tag i någon som kunde ca med Ida idag men det gick inte bra :(... Jaja inget att göra nåt åt. Blir väl en städdag för mej. Det behövs verkligen!!
Nu ska jag sätta igång! Kram på er!

Lilla sjuklingen på julafton <3


Gastroskopi

Igår var jag på lasarettet för att göra en rejäl genomgång av magen. Har haft besvär en längre tid med illamående, trötthet, anemi mm... Nu flera månader senare får jag äntligen komma på undersökning, hela kvällen innan har jag druckit laxabon FYRA liter, kräktes dock upp en del. Well well, jag blev så bra mottagen på avdelningen, vilken toppenpersonal, tummen upp!

Fick byta om till super snygga sjukhuskläder :). Blev sövd och vaknade upp på en annan avdelning, fick åka tillbaka till mag & tarm avd i säng genom hela sjukhuset, alla stirrade på mej, där har jag alltså åkt när jag sov också, läskigt.

När jag vaknade upp och klätt på mej mina egna kläder fick jag träffa läkaren som gjort undersökningen, han visade bilder på min tarm innefrån :s. Han sa här sr det bra ut, å här, å här, MEN här har vi hittar något. Jajaa tänkte jag, en tumör, nu kommer jag dö också. Många tankar hann komma upp på dom få sekunderna. Det var ett magsår han hade hittat, ett magsår som visade att det varit blödande :(. Nu ska jag till vc för fler prover. Prover togs även i tarmen för att helt utesluta gluten mm. Men nu ska jG äta medicin för magsår. Det känns inte så himla roligt att få ett magsår när man är under 30 år :(. Men det är bara att acceptera och ändra vissa saker i vardagen för att sedan kunna må bättre.

Nu ska jag hämta Ida på skolan!

Ha det bra mina vänner <3Fastande dag!

Hämtade Ida från skolan men kom hem utan barn! Hon följde med sin kompis hem. Igår kom jag hem med tre tjejer, det varierar ;).

Jag tycker lite synd om mej själv idag faktiskt, jag får inte äta någonting. Bara släta soppor och klara drycker. Dessutom en vidrig vätska som jag ska dricka 4 liter utav. Men allt detta besvär har nå gott med sej, imorgon ska jag sövas ner och läkaren ska ner med en kamera för att se om mina dåliga värden kan bero på magen. Få se vad dom hittar. Lite nervöst så klart. Jag var där i början av november också men det gick inte nå bra att vara vaken inte heller när de drogade ner mej. Jag har alldeles för starka kräkreflexer :(.

försöker frisera min hund också men det går ju så där. Han tycker väl att det är ok så länge det är på ryggen å så, men under magen å benen är heliga. Han blir så sur :).

Nä nu ska jag fortsätta med mitt. Hej så länge...


Jobbhelg...

Fyy på er!!! Inte en kommentar, det är ju kul att veta vilka som läser ju.

Har jobbat idag men slutade redan kl 12, det var väldigt skönt faktiskt. Samma tur imorgon.

Nästa vecka ska jag bli undersökt rejält i min mage, ska bli skönt att få det gjort. Två dagar var jag tvungen att vara borta från jobbet. Nåja hälsan måste ju gå först.

Igår var vi till Avesta, vi fick mat och trevligt sällskap. Vi spelade tp och hade mysigt.

Bilder på lovis med en chipsskål som hatt, mamma med en hatt som lovis dissade bättre med chipsskål ;). Å Noah på skidtur :)...


Dom som betyder mest..

Fattar inte men jag kan inte sova, det blåser ute och jag kommer inte till ro.

Låg å funderade lite och fick ett litet lyckorus, tänk va fina barn just jag har fått. Två underbara välskapta människor som jag älskar oändligt mycket. Det är dom som jag kan bli argast på men ändå älska mest, trösta, ha kul ihop med, det är dom som får mej att orka och se framåt. Utan dom vet jag inte!

Dom är så olika men ändå så olika, Ida är en känslig tjej som ändå vet vad hon vill och är framåt, lätt lärd & tänkare.

Noah han är mer framfusig, kramgo och hjälpsam. Han är vildingen själv men när han väl kommer till ro är han mysig.

Dom är helt enkelt alldeles underbara och perfekta. Är så glad att jag fick bli deras mamma och jag ska göra deras framtid till den bästa. Sen har de ju också världens bästa pappa, bättre kan det knappast bli :).


Hemma med sjuk Noah!

Är hemma med Noah som hostar nå fruktansvärt. Han säger själv att det är svårt att andas i mellanåt. Nätterna är värst, tur det finns mediciner mot det. Hjälper ju en stund i alla fall.

Inatt har jag drömt en massa sjukt, tex om häxan surtant som var riktigt elak, hon kom in och förstörde allt för mej och min familj. För er som inte vet så är häxan surtant ett tv program på Bolibompa :). Sen drömde jag om jobbet, jag hamnade i en labyrint hittade inte vart jag skulle och förlorade massor med tid. Usch det var väldigt stressande och jobbigt. Kände mej helt tom och ledsen när jag vaknade.

Just nu sitter jag nere i badrummet och väntar på att Noah ska bli klar... Allt är mycket roligare om man får göra det själv... Även att duscha :).


Blogga från mobilen

Tänkte testa nå nytt vilket kanske kan få blogglusten tillbaka! Sedan jag skaffade en iphone och tog ett uppehåll från studierna så sitter jag i princip aldrig vid datorn. Så funkar det att blogga härifrån är det ju toppen. Det är ju här jag tar de första bilderna mm. Jaha få se om jag blir nå flitigare då :).

Delar säng med det mest dyrbara jag har, mina barn! Noah är så himla hostig på nätterna, det känns tryggt att ha honom nära.


Mitt 2011

Januari; Det var i januari som allt började, början på ett år fullt med motgångar och tunga beslut. Mitt mående gjorde att jag tappade lusten och orken för skolan...

Februari; var en ganska ok månad, klarade tentan som jag trodde skulle klara upp allt. Men så blev det inte tyvärr.

Mars; Jag tog beslut om studieuppehåll, orkade inte mer helt enkelt. Gick tillbaka till min tjänst i falu kommun, hamnade inom äldreomsorgen igen. Kände skräck över det, men bättre hade det knappas kunna bli. Hamnade i en toppengrupp och hemtjänsten är helt okej att jobba i. det passar mej utmärkt. Trivs toppenbra.

April; inget speciellt denna månad. Firade påsk med släkten hos farmor. Vi satt ute eftersom det vär näst intill sommarvärme ute.

Maj; Maj var en tung månad, jag gick till läkaren för att jag kände inte längre mej själv. Det visade sej att jag var deprimerad och ganska rejält dessutom. Jobbade 50% ett bra tag, krånglade med fk som inte tyckte jag behövde nå pengar på hela sommaren. Kämpigt!!! Information i skolan för Ida.

Juni; Midsommar firade hos min faster i avesta. Noah hamnade på akuten för ett skadat finger. En spade hade hans syster lyckats hugga honom med och det resulterade 4 stygn i fingret. Han var tapper.

Juli; Min semester var borttappad så jag fick vackert vänta, men i juli fick jag se min "idol" Melissa Horn i dalhalla kan säga att det var näst intill magsikt. Jag fyllde 29 år. Fick veta att jag hade dåliga vädren. Behandling för mitt dåliga hb. Fick järn rakt in i blodet. Lovis fyllde 1 år, Noah fyllde 4 år och marsvinet födde ungar, bara en unge överlevde och fick heta engla.

Augusti; Fick äntligen lite semester. Vi campade utanför mora. Det största i augusti var dock att Ida började försoleklass.... Stor tjej!

September; Var bara en tng månad....

Oktober; Söta Ida fyllde 6 år och Jesper fyllde 30. Det firade vi med släkt och vänner.

November; Vabbade, det var mycket vabbande hela året. det var också tungt!

December; Vi firar en fin jul med familjen. Jag var ledig hela julen förutom annandagen. Sen jobbade jag hela nyår men hann fira ändå.

Sammanfattar man 2011 har det varit ett tungt år på många sätt, både min hälsa, barnens hälsa och ekonomiskt. Nu hoppas jag på ett bättre 2012.

Ha det bäst


RSS 2.0