Mitt i natta...

Noah vägrar sova bara skriker och är alldelens hysterisk.
Tänk om jag ändå visste vad som var fel. Men det vet jag icke.
Hela dagen blev fel han sov tokigt så nu är allt förstört tydligen.
Nu sitter hans mamma här trött som en gnu. Stora mörka ringar
under ögonen...typ... Han bara gnäller här bredvid mig. Gick
ner så Jesper och Ida får sova iallfall. Jag ska får sova i morgon.
Ska snart försöka få honom att sova igen. Kloclan är ju 03.25 nu.
Det är till och med ljust ute. Uuusch. Det är roligt med barn nästan
jämt. Men nu tycker jag synd om mig själv faktiskt. Har mutat med
välling men inte ens det duger för honom...
Hoppas ni sover gott!!!


Natti natti.. Eller... God morgon... Äsch nått sånt iallafall...

Nappi...

Natten gick utmärkt. Hon verkade inte sakna nappen ett dugg.
Helt inställd på att den är till för bebisar.
I morse när hon vaknade var det första hon sa
-Jag är pigg och nappen är borta :-).
Nu ska jag säga det till Liselott och barnen.

Såskönt att det verkar gå bra.
Får se hur sovstunden gått hos Liselotte sen då.

Nu ska jag duscha och göra mig klar.
Ska jobba en sväng ikväll. Ha det bra!

Ett minne blott...

Ida sluade med sin napp idag. Hel plöslig och ovänat. Hon hittade en gammal napp som jag sa åt henne att gå och kasta. Hon var tveksam sög lite extra på den men slängde den sen i den stora sopsäcken. Sen hittade hon en alldelens ny napp som hon hämtade och talade om för mig att den också ska kastas för hon skulle sluta med napp.
- Mamma det är bara bebisar som har napp, jag är en stor tjej nu!

Kände mig lite tveksam att det skulle gå så bra. När det väl blev läggdags så talade hon om för mig att hon inte ville ha napp bara Ior!
Nu är jag en stolt och glad mamma! Min duktiga duktiga lilla/stora tjej. Nu är det bara att få henne att sluta med blöjan också.

Hoppas det håller i sig och funkar bra nu :)! Väntar mig ett återfall... Mendå ska jag vara hård. Fast det kommer skära i hjärtat så klart!




Bebis Ida med sin älskade napp!!

Lite av varje!

Nu har jag letat fram sladden till kameran! Jesper och jag letade i förmiddags men hittade den inte. Nu kollade jag i lådan där Jesper grävde länge och väl. -Nej den ligger inte här ingenstans finns den.
Nu kollade jag i lådan och vad ser jag jo sladden högst upp i lådan. Suck!!!!!

Midsommarafton var lugn och skön. Vädret var inte på topp men vi åt färskpotatis och gräddfilssås med en köttbit/quornbit en grönsallad. Efteråt blev det jordgubbar med glass vilket barnen gilla :). Var meningen att vi skulle grilla men det blåste så värst så vi hoppade det.
Sen blev det en liten sväng till torsång. Men vi åkte bara igenom. Det började regna.






Mina blommor fick plats i trälådan...



Lite utav maten :)!

Renoveringen går framåt. Men det är mycket att göra. Jesper lägger golvet nu men han måste ju jobba också. Typiskt! Men man får stå ut. Bakade faktiskt en kaka i mitt obefintliga kök igår. Fick koka smeten på spisen som står mitt på golvet i blivande köket. Kändes ganska komiskt. Men goda snickerskakor blev det!


Golvet som låg under plastmattan vi hade.
Hade varit för mycket jobb att behålla det golvet.
Det hade säkert blivit bra om man orkat!



Golvet vi ska ha i hallen och köket.
Skeppsgolv kallas det. Lite dålig bild tyvärr.

Min lila Noah är en riktigvilde som ni alla vet. Han klättrar överallt. Nu har han lärt sig att komma upp i soffan. Mot min fasa. Han ska ju ner också utan att slå sig. Han är alldelens överlycklig nu när han lärt sig det.
Annars så har han lärt sig att säga mamma, pappa :)
Klappa händerna
och vinka. Allt har kommit på en gång.



Här om dagen när vi skulle sätta oss på altanen och fika så fick vi en överraskning. På våran inglasade altan hade det flygit in en SKATA. Jag hatar fåglar dom är läskiga. Men där inne flög den stora skatan och var livrädd. Försökte komma ut genom fönstret. Hade ner all inredning och bajsat på min nytorkade fönsterbräda. Jesper fångade skatan i en handduk och släppte ut den. Alla skatkompisar skrek på gräsmattan. Usch va hemskt.

Min kära dotter sitter här och babblar om glass och godis. Glassbilen hit å dit. Mamma, jag tycker om glass. Mamma, jagtycker vi ska köpa glass? Mamma, jag kan mata Noah med glass. Mamma, Ior tycker om glass. Mamma, får jag en glass BARA eeeen. Mamma, jag vill bara ha glass inte jordgubbar.... Så där sitter hon mammans öron blöder!!







Dålig dag!





Depp depp ingen bra dag idag..
Blir inte roligare än så här!


Turbo Noah Mitt i Natten....

Vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta!! Sitter här med en sjuk Noah. Har varit oroli i ett par timmar nu. För att dom andra 2 i familjen skulle få sova så gick jag ner med Noah. Mös lite i soffan för att lugna honom. Men då kommer lilla turbo Noah fram. Springer som en galning. Helt sanslöst. Ska lugna honom snart. Var tvungen att få skriva av mig lite. Sjuka barn är inte roligt :(. Hoppas på att få sova snart. Det här är då rakt av inte mänskligt! ZzZzZzZzZ



Mamma är trött


Mammaträff!

Siter här och känner mig lite små konstig. Ont i huvudet och svullen i halsen. Snoret rinner på Noah och han har hostat sig igenom natten. Hoppas han slipper få så där svårt att andas igen. Nu blir det ju akuten om han blir dålig.Men vi har ju ventoline hemma iallfall.

I förrgår var jag och barnen hem till Sandra, Molly och Mick. Hon bjöd på lunch och fika det var jättegott!!!!
Hade det väldigt trevligt Lin var också där med sina barn Lua och Casper. Dom små fyller snart ett år Mick är först ut. Sen är det Noah och Lua på samma dag. Det är roligt att alla tre kom så tätt. Det hade ju kunnat bli en i juni en i juli och en i augusti. Hoppas vi ses snart igen och tack Sandra för en trevlig dag hemma hos dig...



Igår var det mindra roligt jag jobbade. Men det var ju okej när man väl var där. Blev ju några timmar iallfall. Bra bra!!

Köket går sakta. Igår hann inte Jesper någonting just. Han var ensam med barnen och sen var det fotboll! Men får sätta farit idag och på midsommarafton. Den enda dagen han är ledig. Men sånt är livet. Jag vill ha ett kööööök. Blir knäpp av att stå och diska i tvättstugan. Saknar mitt kök enormt mycket. Men det bliiir bra.

Nu blir det en dusch sen ska jag hämta Ida...

Snart 1 år!

Älsklingen 11 månader


Det var då det!

Utan kök!!

Nu är det rörig hemma hos oss... Undra hur lång tid det ska vara det. Mycket jobb men vi hoppas på ett bra resultat. Ni är inte avundsjuka på röran hemma hos oss. Har köket i tvättsugan just nu. Skulle behövt en kokplatta det hade ju inte varithelt fel. Men jag har inte lust att köpa någon för den korta tiden. Det fixar sig ändå. Har ju gjort det förrut så det så.
Sitter här och är enorm hungrig. Barnen sover och Jesper har åkt till tzatsiki för att hämta mat. Ingen utav oss hade lust att laga mat idag. Ni kanke förstår när ni ser bilderna.


Taket innan det blev vitt...


Nästan klart, målades en gång till!


*ryser*


Myycket spännande. Vad göör pappa??!!


Rörigt till 1000...

Så där ja så har vi det hemma. Myysigt haha! Väldigt!! Men det är ju faktiskt roligt med renovering. Man ser ju förändring och äntligen såhänder det någonting. Jesper jobbar på för fullt. Han sitter inte på latsidan fast han borde ta det lungt ibland. Men han gillar det ju!!

I morgon blir min STORA kille 11 månader. Snart 1 årskalas. Herre guuud. Men lilla lilla bebis är stor. Det jobbiga är att jag faktiskt längtar efter en liten. Men det går inte nu ju. Blir nog för jobbigt. Får spara det några år. Nu blir min mamma svettig ;)..
En stor familj är min dröm men man måste ju ha tid för dom man har också. Mina barn är det bästaste bästaste som finns. Helt underbara!!



Jo Ida har ju klippt sig också. Började inte så bra då Ida var nyvaken när vi kom fram. Men sen efter lite mutning så gick det bara fiiint. Elins duktiga kompis Emma klippte Ida. Hoppas hon törs klippa henne flera ggr :)!

Hej för idag!!

Ett rosa rum till en prinsessa!!


Nu är faktiskt Idas rum klart. Vi blev nöjda. Ida också hoppas jag även om hon säger att "ingenting blev fint" hon hade en dålig dag igår. Hela dagen muttrade och klagade hon.


Så där blev det! Väldigt rosa. Men hon har fått välja själv och det är rosa hon vill ha. Huvudsaken hon trivs
!



Nu har vi iallafall börjat lite smått med köket. Det är en del att göra där. Så det kommer nog ta lite tid. Vill så gärna att det ska vara något så där klart när Noah fyller 1 år om en månad :o. Hoppas kan man ju alltid.

Fick precis veta en så hemsk sak. Man kan ju inte annat än att bli rädd och arg. Ha koll på era barn säger jag bara! Det finns såna IDIOTER i världen närmare än vad man kan tro :(...

Nu ska jag sätta igång diskmaskinen...

Stor kram till er!!!







MAMMA...

Nu då ska jag testa att skriva lite blogg det har krånglat. Typisk!! Men iallafall så börjar Idas rum arta sig. Känns bra! Snart kan loppi flytta in i rummet igen.
Jag minns inte vad jag hade å skriva tidigare dethar ju gått massor med dagar nu. Men Sofie har iallafall tagit studenten nu.
Det bjöds på jättegod mat. Sofie fick många fina presenter. Idag är hon arbetslös hihi... Får väl hoppas hon hittar sig ett job snart.
Väntar på studentenStudentenMat

Det har ju varit väldigt varmt ett tag nu. Falun har till och med varit varmast i europa det ni. Det kändes ju för gud så varmt det var. Vi hamnade på stranden den dagen. Men Ida tycker vattnet är läskigt. Hon kom upp i full fart och skrek av panik. Hon har nämligen sett en fisk. Sen stod hon bara vid vattenbrynet. Noah har gillade vattnet. Han plaskade och hade riktigt skoj. Tur jag köpte badbyxor åt honom.



Annars har vi tagit det lungt och lekt ute på gårdenoch plaskat i poolen. Varit och hälsat på barnens kusiner som snart flyttar till Schweiz. Nu skriker Noah. Ska gå och se vad han vill...



Killen som faktiskt har sagt MAMMA nu... :D




Furuvik...

Sorry har inte haft sån lust att blogga dom senaste dagarna! Det är ju sommar ute och jag har fullt upp. I söndags var vi på IKEA och hämtade äntligen vårat KÖK. Ståt luckor blev det. Billigare än vad vi tänkt det är alltid positivt. Beställde kakel idag. Vitt kakel lite fasat. Ni får se bild sen när det kommer. Det blev också billigare än vad det stod :). Det var roligt!
Det kommer nog bli bra. Just nu har jag ingen lust att laga mat. Köket vi har är så trist. Skabbit!!!

Igår var vi till furuvik med öppnaförskolan. Det var superskoj. Ida var så lycklig sprand som en tok mellan djuren. Loppi åkte tre karuseller. Det var verkligen en lyckad dag!
Lite bilder från utflykten!

           

           

     

Men våran lilla Noah var inte riktigt kry på resan. Han hostade en del. Natten till idag var hemsk. Stackarn hostade och pep. Jag låg på helspänn och var tvungen att lyssna och kolla att han andades. Jag ringde iallafall vc i morse och fick en tid kl 12. Det visade sig att det inte alls lät nå bra när Noah andades. Förkylningsastma tippade läkaren på. Men det kan ju även vara ett vanligt virus. Noah fick iallfall en kortison tablett och inhalera. Läkaren sa senare att det lät bättre. Han fick även ventoline utskrivet. Nu när jag sitter hrä så hör jag hur han hostar :(. Stackarn, får ju hoppas det blir bättre så han är pigg och kry på mosters student. Sofie är på bal idag. TÄnk att lillasyster tar studenten. Ojoj! I morgon blir det avesta för at hjälpa till med förberedelserna!



Syster Sofie till vänster och kusin Josefine till höger... Så himla fina!!

Natti gott folk!!







Sommar?!

Nu då ska jag väl försöka skriva lite. Mitt T är knäppt på mitt tangentbord funkar inte som det ska riktigt. Bara så ni vet tifall det fattas många T. Intressant fakta :)!
Igår var vi i Avesta det är en så kallad festival där. Samma sak som på alla marknader. Man går omkring och trängs. Men det är ju lite kul utifall man träffar någon man känner. Sen grillade vi lite. Det var inte alls du så gott!
Noah fick sina första riktiga skor också. Han är så söt när han gick omkring i dom. Han blev lite stadigare.

Just nu är Noah i en extrem mammig period. Det är inte alls roligt. Han ska bara vara med mig hela tiden. Sova vill han inte hellr längre. Hoppas det är en kort period han är så här. Det är väldigt jobbigt :(.

Annars är det bara så bra. Solen skiner och är riktigt varm. Det är sommar ute. Wihooo
Nej jag känner att jag inte har så mycket att komma med. Det blir så väldigt stelt när jag skriver. Lägger ner det här för idag :)-

Nu ska jag ut och sola. Måste skaffa mig lite färg! Imorgon blir det furuvik...

Ha det bra!

RSS 2.0