Varför får man aldrig vara glad?

Livet är då rakt av ingen dans på rosor. Efter en massa krångel kämpande och slitande så får man ännu en spark i magen. Får väl se hur det utvecklar sej. Hoppas på det bästa och hur det än blir så ska det bli bra!

Nu sitter jag i soffan tillsammans med de två bästa på denna jord, mina fina barn. Dom är nyduschade och goa nu. Sitter under en filt och myser till barntv, å lite lördagsgodis också så klart :).


Kaninen Felix och marsvinet Johanna
barnens små varelser. Johanna älskar
att sittta på Felix rygg, riktiga små myslortar


Noah hjälper pappa att renovera! Sötnosen <3


Renovering pågår i vårt blivande matrum, en vägg mindra och det blev en
öppen planlösning, det kommer bli toppen. Men ge mej en miljon...


Mammas fina prinsessan!


Mammas fina prins!
Å så klar min fina fina lilla Viggo. Finns knappast nån som är bättre än han!

Lite om Victoria

Jahapp har väl inte så mycket nytt att komma med igentligen. Vet inte vart jag ska börja ens! Trött jämt vet snart inte vart jag har mej själv känns det som. Men det är bara att kämpa vidare, vill man något måste man kämpa för det också är det inte då?

Tänkte skriva lite onödig fakta om mej själv, alla känner inte mej och vet inte vad jag gillar och vad jag faktiskt gjort i mina dagar :)

Jag kommer från avesta där jag gått alla mina år i skola och sånt där :). På gymnasiet gick jag omvårdnadsprogrammet och är alltså utbildad undersköterska, inget jag skryter med precis har nog aldrig varit så där jätteförtjust i själva arbetet, men jag älskar att jobba med människor så därför utbildar jag mig idag till socialarbetare, det går trögt men framåt!

Jag har åkt tjejvasan (!!!) den ni ;), jag har dansat balett, spelat fotboll (fram till första matchen jag var ju för sjutton bollrädd :)), friidrott, spelat innebandy, gått på aerobic och step up ganska flitigt, jag har spelat fiol i massor med år, jag har två underbara barn, jag har gjort stora misstag i livet men som jag gått vidare ifrån, ja det var lite om mina första år!!

Jag hatar folk som lägger sig i mitt liv som inte har med det att göra, jag gillar inte heller disktrasor de är bakteriefyllda äckliga och luktar spunk, Å alla hundägare plocka för guds skull upp efter din hund det gör iallfall jag :), Ormar, ormar är bland det värsta jag vet ni skulle ha varit med mig i thailand där finns det ju gått om äckliga djur och ormar. en dag när vi var ute på en promenad låg det en orm mitt på vägen lokalbefolkningen stod coh flaxade runt med kvastar och sa åt mej och Jesper att gå långt bort, den äckliga vidriga benlösa varelsen låg där och hade all makt över vägen, det var tydligen en KOBRA huvva....

Nu bor jag i Falun och älskar shabby chic, det är en inredningsstil som jag strävar efter, att få det så mysigt som möjligt här hemma. Inte nå skolexemplar av den stilen men grunden ska vara ljus, sliten och fin. Jag stör mig fruktansvärt mycket på att folk kallar allt som är vitt föc shabby chic så är det ju inte. Man kan inte måla en furumövel och sen sälja den och säga att det är shabby chic!  Det är iallafall min åsikt, ni kanske tycker nå annat :).

Japp lite om mej då! Fråga vet ja :) jag svarar gärna!

/Victoria

Jag är en dålig mamma....

... iallafall enligt den gamla gubben på öb!

Idag var jag, Jesper och Noah på öb för att handla lite rengöringsmedel. Noah var trött och sur redan innan vi kom dit men så hamnade vi vid leksakerna, jag talade om för honom att han inte skulle få någon leksak idag, inte godis heller eftersom det faktiskt är söndag. Han började skrika och gråta, då kommer en gammal gubbe fram till mej och frågar om det är mitt barn? Ja,  svarade jag! Ta hand om honom då säger gubben (!) jag talade om för honom att jag tar hand om mitt barn, men jag hade inte tänkt köpa en leksak till honom bara för att han skriker. Då säger han ja fast jag tycker man ska trösta och ta hand om sitt barn (!). Jag frågade honom vad jag skulle trösta honom för, tyckte han att jag skulle köpa en leksak bara för att han skriker???? Nej svarade han då, lägg dej inte i då svarade jag honom. JO jag lägger mej i hur mycket jag vill svarar han då (!) herreguuud tänkte jag och svarade honom att han inte har någon som helst rätt att lägga sig i mitt liv och min uppfostring... Han bara hånlog och tyckte att man skulle bry sig om sitt barn när man är en mamma... Jag blrv så irriterad att jag muttrade idiot, Jesper fick lov att avbryta gubbens anklagelser mot mej, han såg väl hur jag kokade :). Jesper gick iväg efter gubben och pratade med honom, men gubben vågade inte stå för sin åsikt när Jesper kom fram till honom IDIOTGUBBE.....

Nåja jag vet att jag gör mitt bästa som mamma, vad han sa bryr jag mej inte ett dugg om det är just principen att det finns folk till allt som stör mej. I själva verket störde han väl sig på att det var ett barn som skrek när han skulle handla, gubben stapplade i väg på sina isbroddar..... Bläää...

Jaaaa!! Jag fixade det...

Idag fick jag äntligen mitt mail. Det var dessutom ett positivt besked, jag klarade tentan och det innebär att jag får fortsätta studera till socialarbetare. Jag är så glad och lättad. Nu är det bara allt annat runt omkring som ska fixas.
Joo jag har jätte jätteont i min rygg, kan inte gå knappt, liite synd om mej är det allt. Samtidigt som jag har en rejält förkyld Noah hemma som har feber, hosta och öroninflammation. Pencillinet hjälper dessutom inte. Det är ju lite frustrerande. Han borde ju bli lite bättre iallafall. Mmm så vi har en liten sjukstuga här hemma.

Jesper har börjat renovera vårat blivande matrum. Det ska bli roligt. Det kommer bli en stor förändring. Ska försöka ta lite kort under arbetet. Glömde dock ta en bild hur det såg ut där innan. Men inte var det fint precis. Grönt golv och orange väggar. EN grön bänk då det har varit en gammal tvättstuga. Men nu ska det bli ett matrum. Med öppna ytor, ljust och fint!

Nu ska jag kolla vidare på tv. Tjipp!

Väntar på besked

att gå och vänta på ett besked är väldigt plågsamt. Kollar mailen flera gånger per dag men inget mail har kommit in. Hoppas fortfarande men börjar tveka mer och mer för varje dag. Skolan känns inte nå rolig eller givande längre om jag inte får mitt besked snart, med beskedet om det nu är positivt kanske ger mej mer energi och lust :).
I veckan har jag varit i Avesta en sväng. På tisdagen var vi på bio, svinalängorna. En mycket bra och tragisk film. Värd att se, kanske får mänskligheten ett hum om vad som faktiskt försigår hos familjer, kanske hos din granne eller hos din bästa vän. Tyvärr är det vanligare än vad man tror. Men som sagt gå och se den, men ta med dej näsdukar. Sen på onsdagen åkte jag Ida, Elin och Lovis till eskilstuna för att klippa oss hos Elins kompis Emma. Vi satt på hennes salong hela dagen och åkte hem nöjda med våra "nya" frisyrer :).
Igår blev Noah betydligt mycket sämre i sin förkylning, han sov hela förmiddagen och hade fruktansvärt ont i sitt lilla öra. Han hostade så det lät som lungorna skulle komma upp. Senare på eftermiddagen ringde jag 7711 för att få lite råd om vad jag skulle göra då varken alvedon eller näsdroppar hjälpte min prins. Dom tyckte vi skulle komma upp så läkaren fick ta sig en titt på honom. Vi fick en tid kl 17.30 och åkte hem 17.45 med recept på penicillin. Han hade rejäl öroninflammation på vänste öra och lungorna lät inge vidare. Nu hoppas vi på en piggare Noah inom några dagar. Det märks tydligt att ha inte är sig lik, inte alls samma energi som vanligt. Nog om det!
Ikväll ska vi mysa framför melodifestivalen och äta lite gott. Men nu ska vi äta ( hör och häpna ni som vet att jag är imot halvfabrikat och sånt) ravioli på BURK haha! Men jag hittade vegetarisk ravioli, måste testa ju :).
Ha en trevlig helg och vet ni, lämna gärna era bloggadresser ni som läser, det vore roligt :)

RSS 2.0