Tid över??

Regler: Det här är svårare än du tror! . Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!1. Vad heter du? Victoria
2. Ett ord på fyra bokstäver: Vete
3. Flicknamn: Vera
4. Pojknamn: Victor
5. Yrke: Vägarbetare
6. Färg: Violett
7. Klädesplagg: Vantar
8. Mat: Varmkorv
9. Sak i badrummet: Vatten
10. Plats/stad: Varberg
11. En orsak att vara sen: Vinter
12. Något man skriker: VÄNTA!
13. Film: Vendetta
14. Något man dricker: Vin
15. Band: Vikingarna
16. Djur: Varg
17. Gatunamn: Vattugränd
18. Bil: Volvo
19. Sång: Vargasången
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Varpa

Så prova nu :). Men börjar ditt namn på V får du inte svara lika som mig...

Bebisen
Nu har jag tagit bilder på nykomlingen ;).
Det är en flicka. Där ser man.
Nu är hon ute och utforskar buren.
Här kommer nån bild...
Så det där är hon.
På sista bilden är alla tre med.
Det är inte mamman som slickar på bebisen uten det är hon längst bort!Plötslig tillökning i familjen...

Mitt i denna magsjuka tillvaro så händer någonting oväntat... Ja visst! I morse när jag höll på att göra mig i ordning för att åka till skolan så tycker jag att det låter lite konstigt i marsvinens bur. Så tänker jag oj vad det "nya" marsvinet tvättar sig. När jag tittar in en stund senare upptäcker jag ätt där ligger en liten bebis. Marsvinet har ju precis fött barn. Ja visst vi måste ha fått en dräktig hona med oss hem. Men bebisen är såå söt. Vi vet inte om det är en hona eller hane än vi ska kolla det i kväll. Är det en hona får hon nog bo kvar. Men skulle det vara en hane måste han ju flytta. Lite tråkigt faktiskt. KAnske kan försöka få en bild på bebisen i kväll. Ida är iallfall väldigt glad :)!

Nu ska jag vila Iite. Ida höll oss vakna hela natten med att skrika att hon var minsann inte trött. Klockan 6 satt hon uppe och tittade på tv. När jag var i skolan somnade hon på soffan och nu sover båda barnen och Jesper ;). Kanske ska passa på att stänga ögonen ett slag. Nu är det nog färdig kräkts här hemma. Hoppas jag iallafall!!

Jaha...

... då har Ida börjat kräkas igen. Åh så rooligt. Tre ggr på 1 timme. Nu blir det hemma och kurera så dom blir friska snart. Ida ska ju på utflykt. Hon pratar om det hela tiden nu. Det går inte att ställa in. Stackarn!!

JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ MAGSJUKA ATT NI ANAR INTE...

Strutsboll...

Här hemma är det väl inte helt 100 tror jag. Magarna krånglar på båda barnen. Men dom är ju pigga och så. Fast nu ligger båda och tar det lungt i sina sängar. Vill ju att dom ska bli friska. Ida ska åka till Avesta på tisdag och på onsdagen blir det en tågutflykt med mormor. Då ska hon vara pigg.

Innan barnen gick å vila så lekte dom med en "struts"boll det ni haha. Ida låter så rolig när hon säger det.
- Noah ta strutsbollen *fniss*
Sen lika när hon ska göra kullerbytta så säger hon hallonbytta utav någon konstig anledning. Men jag får ju roligt iallfall. Min lilla prinsessa.

Nej jag ska kanske ska lägga omkull mig ett slag på soffan jag också. Natten var så konstig. Ida var orolig och då blev Noah det också. Jesper jobbar ju så det blev jag som fick springa upp hela tiden.

Nu vila, sen mamma, sen plugga lite socialt arbete!!


.....

 


Jag lääängtar!!


 


Magsjuka och ett nytt litet liv....

trodde knappt att det var sant, eller jag ville nog inte tro det var sant. Noah började kräkas igår kväll. Jag och Jesper försökte komma fram till en annan orsak än magsjuka MEN sen började han spy igen. Vi fick inse fakta det var magsjukan som kom på besök IGEN!! Men han har varit så pigg imellan kräkningarna. Idag har han ätit och lekt som vanligt. Lite tröttare nu på kvällen. Men det kan man förstå. Nu får vi hålla tummar och tår att vi andra klarar sig.

Grattis Caroline, Andreas och storasyster Cassi till lillasyster ELVIRA!!
Två veckor tidigare kom min kusins dotter. Såå roligt! Längtar tills jag får se henne!

Inget vettigt

Har precis varit ute på en promenad med maddo. Det var skönt men snön som kom ner var lite hal. Dagen har annars varit lugn. Började med seminarium idag. Det gick väl bra. Mamma kom och tog hand om barnen. Sen blev det dans för Ida. Hon gillar verkligen det.

I morgon är det dags för Noahs läkarbesök. Ska bli skönt att få det gjort. Vilken svammelblogg. Nu sk jag poppa popcorn.
Bye bye bye!!


Vackert..

Helt underbar tjej.. Jag ryser! Så fint, å den låten också ojoj.


Utmanad!

Jag har blivit utmanad utav Madde...

Gå in i mappen mina bilder.

Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i mappen.

Visa bilden i bloggen och skriv sedan något om den.

Utmana 6 st andra.

Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade


Snygg bild! Det här var min bild som låg i mappen.. Noah är sjuk där. Som vanligt ;)!

Jag utmanar: Linda, Sara, Mela, Mamma, Sofie, Elin

Förlåt att jag inte gjort alla andra utmaningar jag blivit utmanad till. Men jag har helt glömt bort. Har haft lite mycket :)...

Ida ♥ Noah

Det är så roligt nu när Noah har börjat prata. Han försöker sig verkligen på alla ord. Men favoritorden just ju är "blää och wow" haha... Just nu står han och skriker mavii maviii, det är marsvin. Namn är också någonting han snappar åt sig fort. Barnen hos dagmamman pratar han ofta om. Sen har han blivit ganska pappig också. Oftast bara pappa som duger. Men det tycker jag är ganska skönt och jag tror Jesper kan tycka det är kul. Noah har annars varit väldigt mammig enda sedan han föddes.

Skolan är ganska lugn nu. Så här lungt har det inte varit sedan jag började tror jag. Läsa har man alltid men nu kan man läsa i lugn och ro. Man får in det bättre då. Tycker det är skönt att få det här tempot i bland. I morgon är det seminarium. Det handlar om Erik och moral. Ett moraltest som vi ska svara på frågor. Tycker det är intressant. Kan tänka mig att det blir livliga diskutioner i morgon. Men det är rooligt :). Har en bra grupp nu som jag känner mig trygg i. Det är skönt!!


Nu ska ja mysa med mina barn.
 


Mina älsklingar.
Om ni bara visst hur mycket ni betyder för mig.
Varje gång ni är sjuka eller nåt är fel gör det ont i mamma hjärtat.
Jag älskar er enormt!
(Noah i syrrans mössa, han älskar den)

 Lämna gärna en kommentar, det är roligt att veta vilka ni är
Var inte blyga :)!!Barnkonventionen

Då har jag klarat redovisningen. Det gick väl ganska bra även om jag verkligen HATAR att stå inför andra och prata. Men jag måste ju bli bättre på det under min utb om jag ska klara mig i mitt framtida jobb. Det handlade iallafall om barnkonventionen. Mycket intressant och lärorikt. Allas redovisningar var bra.

På bussen hem satt det tre killar bakom mig och diskuterade. Dom skulle fylla 19 år i år och kände sig lastgamla. Alla var överens om att de skulle bli pappor vid 22 år. De skulle minsan inte bli nå gamla pappor. Haha det var så roligt att lyssna på dom.

Mina barn är med mina systrar och badar i borlänge idag. Ska bli kul och höra Idas historia sen när de kommer hem. Dom skulle äta på MAX först. En riktig mysdag med mostrarna. Sånt lever de länge på :). Igår kväll var vi hela familjen iväg och bowlade. Noah var alldelens lyrisk. "dä dä" sa han ich valde klot, de gröna var favoriterna.

Nu ska jag göra någonting åt min huvudvärk. Ikväll får vi lite besök...

  


Helloo

Jaha kan det vara dags för en blogg nu kanske? Jag har faktiskt inte haft tid och sen har jag ganska mycket i skolan som jag prioriterar. Tycker det är roligt i skolan nu iallafall. Hänger med något så där även om det är svårt. Men det är ju faktiskt det här jag ska jobba med i framtiden, socialt arbete. Snart är det dags för vfu också. Ska bli roligt att komma ut lite i verkligheten. Ska gå tillsammans med en biståndsbedömmare. Hon ska vara min handledare under min utb. Hon verkar jättebra att ha och göra med. tror detta kommer bli toppen.

Barnen är lite krassliga hela tiden. Snor, hostiga och feber. Men det är väl så det är med småbarn. Tråkigt när skolan blir drabbad bara. Sen har jag själv inte mått tipp topp. Men det lämnar vi.

Tänkte faktiskt bjuda er på lite kort. Nu har jag äntligen orkat lägga in bilderna på datorn. Det tog sin tid.
    En magsjuk Ida och Noah

Ja det var lite bilder iallafall... Var så segt att lägga in!Bloggtorka

Skriver blogg när jag har lust och ork. Kanske ikväll kanske om ett år. Vem vet?!

Rubrik?

Men vart är sladden till kameran?! Jag hittar den inte. Har vänt upp och ner på hela hemmet. Men det är borta. Så frustrerande.
Ska plugga idag. Har en del att göra. Man är då inte sysslolös när man är student iallafall. Nej jag har inte lust att skriva blogg nu.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig!

Mina graviditeter

Igår innan jag somnade låg jag och tänkte på vad livet förändrats de senaste åren. Det är ju inge små förändringar. Det är båd jobbiga och roliga saker som hänt. En jobbig sak som hände mig kommer jag aldrig glömma. Det är 6 år sedan nu. Men det kommer alltid följa mig. Har bott i falun i 7 år nu snart 8. Tiden går ruskigt fort. 2004 så började längtan efter en bebis bli enorm hos mig. Har velat ha barn väldigt länge. Jag och Jesper bestämde oss för att förska men ingen bebis månad efter månad. Men 11 månader efter att vi bestämt oss fick jag ett +. Helt sjukt känsla. Jesper var trtt på alla mina falska + så jag köpte ett test i smyg :) kände ju på mig att något var på gång i kroppen. ÄNTLIGEN visade testet två streck. Jag väntade vårat första barn. Jesper var inte hemma utan på reptilmässa. Tänkte vänta med att tala om men jag ringde och talade om nyheten. Han blev alldelens tyst. När han kom hem firade vi. Känslan var helt fantastisk.

Dagen efter började jag blöda. Allt var över tänkte jag men efter ett besök på akuten så visade det sig att vara okej. Nio månader sednare föddes en helt underbar Ida. Efter 18 timmars kämpande med igångsättning och sugklocka. Så var vi äntligen föräldrar. Så mysig tid. En alldelens egen bebis. Första året med våran dotter var mysig. Hon lärde sig en massa nytt. När Ida blev 1 år så började vi prata om ett syskon till henne.

Vi hade sagt ca 2 år mellan barnen. Men efterson det tog ett år innan jag blev gravid första gången så sa vi det blir när det blir. Fyra veckr senare kände jag mig lite konstig köpte ett test åter i smyg :) testade i smyg och det visade sig bli ett plus :o REDAN. Jag trodde inte det var sant. Ida var ju precis fyllda 1. Men jag talade om för Jesper att jag väntade Idas syskon. Vi blev båda glada och längtade till Juli då det var dags. Graviditeten var jobbig. Jag var sjukskriven för en hel del saker. Men 9 månader senare föddes en pojke, Noah. Ida var en stolt storasyster. Endast 1år och 9 månader gammal. Hon hjälpte gärna till och mata och ta hand om sin lillebror. Nu är det full fart här hemma. Ida är 3 år och Noah 1½ de mest underbara ungar som finns. Ida pratar sönder öronen på oss och Noah testar alla gränser som finns.

Det var lite om hur det var när våra barn kom och planerades. Visst man längtar efter en liten bebis. Men nu ska jag plugga först. Är rädd för att om jag skulle ta ett studieuppehåll för att vara mammaledig så kanske man inte kommer tillbaka. Det vore hemskt. Men en liten sladdis sen kanske.:)
Får gosa med kompisars bebisar ett tag istället.

Varför jag flyttade till Falun tar jag en annan gång. Det är faktiskt inte så intressant.

Förlossningsberättelser finns i bloggen men vet inte riktigt vart :).

Sladden till kameran är borta. Jag kan alltså inte lägga in bilder på datorn. Vilket är drygt!

Nu ska jag laga lite pastasås, sen blir det en promenix med Madde.

RSS 2.0